main logo
118692

Povestea unui bărbat care de șase ani nu bea apă și nici alte lichide: Am demonstrat că e posibil

Un bărbat din Republica Moldova, pe nume Anatol, care are vârsta de 62 de ani, nu consumă apă și nici alte lichide deja de șase ani. De asemenea, bărbatul a refuzat să consume carne, lactate, ouă și chiar produse de mare. El spune că se simte bine având un astfel de mod de viață.

Povestea unui bărbat care de șase ani nu bea apă și nici alte lichideFoto: Captură de ecran

La început, pentru Anatol acesta a fost un simplu experiment. El a încercat să nu consume lichide timp de o săptămână și, când a văzut că se simte bine, a continuat și a rezistat până în prezent, transmite Știri.md

„Am deja șase ani de zile de când nu mai consum lichide. Mi-a venit această idee după ce mi-am ascultat sufletul. Noi trebuie să ascultăm partea spirituală din noi și eu am primit așa o informație și am zis că trebuie să încerc, să văd ce poate organismul meu”, a spus bărbatul în cadrul proiectului „Bărbații vorbesc” cu Adrian Prodan. 

Acesta spune că a vrut în primul rând să-și demonstreze sie însuși, dar și să spună lumii că organismul uman are un potențial enorm, care încă nu este cunoscut de specialiști. 

„Nu mi-a fost greu să renunț la apă”

Să renunțe la apă, Anatol spune că nu i-a fost deloc greu. Lichidul pe care îl consumă îl ia din legume și fructe. Pentru început, bărbatul consuma mai multe legume și fructe, iar cu timpul, acesta a redus cantitatea la circa 500 de grame pe zi. Zeamă, borș și alte supe bărbatul la fel nu consumă. 

Potrivit lui Anatol, la început familia sa a crezut că ceea ce face el este ciudat, însă bărbatul nu a ascultat pe nimeni și a mers pe calea pe care și-a propus-o.

„Specialiștii spun că omul nu poate trăi fără apă mai mult de două săptămâni, însă eu am demonstrat că ceea ce spun specialiștii, pentru mine cel puțin, nu este corect. În primele luni aveam dorința de a bea apă, însă încercam să mă rețin de la acest lucru și am reușit”, spune Anatol. 

Bărbatul susține că a fost la specialiști acum patru ani și aceștia i-au spus că analizele sale sunt la limită. După acest caz, el nu s-a mai adresat medicilor pentru că, spune el, „simțea că e totul în regulă și nu are nevoie de medici”. 

„Eu trăiesc cu ziua de astăzi”

„Eu vreau să vă spun că trăiesc cu ziua de astăzi, după principiul „aici și acum”. Eu nu-mi fac mari planuri pe viitor. Ce va fi și cum, eu nu știu. Însă știu că eu categoric nu voi renunța la acest mod de viață”, spune Anatol. 

Acesta, de asemenea, a renunțat și la carne. Iar de cinci luni, bărbatul nu consumă nici produse de mare. 

„Carne nu mai mănânc deja de 15 ani. De asemenea, nu mănânc nici lactate, ouă. Mai mult mă alimentez cu crupe, hrișcă, ovăz, mălai, fasole, deci produse care au multe calorii. Am văzut că nu mă simt bine când mănânc carne și am decis să renunț la ea. Moral nu mă satisfăcea faptul că mănânc carne”, spune Anatol. 

De meserie bărbatul este profesor de fizică și desen liniar. În medicină, acesta nu are studii. 

După ce a renunțat la apă, carne și produse lactate, acesta spune că nu a scăpat de multe kilograme. Prin experimentul său, Anatol vrea să ajungă la o viață fericită și, cel mai important, îndelungată. Bărbatul este convins că oamenii pot trăi și până la 200 de ani. 

„Am întâlnit diferite atitudini”

De-a lungul anilor, Anatol a întâmpinat diferite reacții la modul său de viață. 

„Cineva ascultă ce vorbesc cu mult interes, cineva nu înțelege, dar cineva cu protest. Pentru cei care ar vrea să aibă un mod de viață la fel ca al meu, eu vreau să le spun că astfel ei vor obține o stare de sănătate mai bună, o stare de spirit fizică, morală mai bună, o atitudine față de viață, de lumea înconjurătoare mult mai bună și că vor fi un exemplu pentru alții”, a spus Anatol. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării