main logo
40039

Povestea unei tinere din raionul Strășeni care are zece pe linie la BAC

Are 10 pe linie la Bacalaureat şi este singura din raionul Străşeni cu un asemenea rezultat. La nivel internaţional, este una dintre cele mai bune eleve la Limba Engleză.

Povestea unei tinere din raionul Strășeni care are zece pe linie la BACFoto: captură de ecran

Să o cunoaştem pe Cătălina Miron, din satul Vorniceni, cu visurile ei măreţe, care pot inspira şi alţi tineri din generaţia sa, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Cătălina Miron, absolventă, Liceul Teoretic "Ion Inculeţ", satul Vorniceni: „Această diplomă şi această medalie au fost obţinute în cadrul Olimpiadei Internaţionale la Limba Engleză, desfăşurată la Bucureşti. Am trecut prin nişte probe de baraj, au fost nişte selecţii destul de riguroase...”

Cătălina Miron este şi una dintre absolventele de liceu din Republica Moldova cu zece pe linie la Bacalaureat. Şi pe parcursul anilor de studii, tânăra a excelat la mai multe materii.

Cătălina Miron, absolventă, Liceul Teoretic "Ion Inculeţ", satul Vorniceni: „Două dintre aceste note au fost la Limba şi Literatura Română şi la Limba Engleză, deoarece am obţinut premiile II în cadrul olimpiadelor republicane la aceste discipline. Iar la celelalte discipline, prin foarte multă muncă şi efort am reuşit să obţin acest rezultat. Aceasta început chiar din clasele primare, aş spune – chiar de acasă, de când părinţii îmi citeau poveşti înainte de somn, de când părinţii întotdeauna mi-au accentuat faptul că educaţia este extrem de importantă.”

Cătălina vrea să studieze Dreptul Internaţional la Bucureşti, iar visul ei cel mare este să lucreze la Consiliul European.

Cătălina Miron, absolventă, Liceul Teoretic "Ion Inculeţ", satul Vorniceni: „Aflându-mă în faţa atâtor evenimente importante în ţara noastră, realizez că îmi doresc să fiu mai mult decât un spectator. MUSCA Aflându-mă acolo aş putea să învăţ mult mai multe despre Uniunea Europeană, despre valorile acesteia, pentru ca ulterior să pot să le aplic şi acasă, în Republica Moldova, pentru că este foarte important să contribuim cu toţii la împlinierea acestei dorinţe, integrarea europeană.”

Tânăra este convinsă că integrarea europeană este singura opţiune corectă pentru Republica Moldova.

Cătălina Miron, absolventă, Liceul Teoretic "Ion Inculeţ", satul Vorniceni: „Uniunea Europeană înseamnă unitate prin diversitate, este o cheie către bunăstarea ţării. Doresc să îndrum toţi tinerii să muncească, să depună mult efort pentru tot ceea ce îşi doresc şi să se gândească la faptul că aici ne sunt rădăcinile şi, oriunde nu am pleca, trebuie să ne întoarcem cu gândul, cu sufletul acasă, şi să ne străduim să aducem tot ce vedem bun altundeva şi la noi.”

În acest an, 57 de absolvenţi de liceu au obţinut nota 10 pe linie la examenul de Bacalaureat.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării