main logo
2056

Povestea unei tinere care la 4 ani a rămas fără o mână și un picior

Greutățile au venit una după alta în viața ei, dar a știut să le facă față. Vorbim despre o tânără, care la 4 ani a rămas fără o mână și un picior în urma unui incendiu.

Povestea unei tinere care la 4 ani a rămas fără o mână și un piciorColaj: știri.md

De atunci, periodic, are nevoie de proteze noi ca să poată avea o viață normală. Ajunsă la majorat, Anișoara Negrei își face studiile la un colegiu din Capitală și visează să devină actriță, transmite Știri.md cu referire la protv.md

Cu pași mici, dar cu mult curaj, Anișoara coboară scările căminului studențesc în care locuiește. Am surprins-o bine-dispusă, așa cum ieri a revenit acasă din Italia, unde merge anual să-și schimbe protezele. Pentru prima dată a făcut-o când avea 9 ani, în clasa a doua.

Anisoara Negrei, studentă:“Am fost foarte bucuoasă, în special pentru că în clasa întâi am fost fără proteze, mă simțeam ca toți copiii.” 

Proteza de la mână și cea de la picior i-au ușurat viața.

Anișoara Negrei, studentă: “Îmi era complicat să merg pentru că depuneam mult efort dar cu proteză îmi este mai ușor.”

Într-o camera nu prea mare, Anișoara locuiește împreună cu 3 colege. Obligațiunile le împart egal, deși uneori fetele o scutesc de anumite treburi prin casă.

Anișoara Negrei, studentă: “De exemplu eu sunt luni de serviciu. Fac ordine, matur, spal.” 

Cu ajutorul protezei de la mână, Anișoară poate citi mai ușor o carte sau își poate face singură un ceai.

A rămas fără mână și piciorul stâng acum 14 ani, după ce locuința în care se află a luat foc. Ea a rămas schilodită, iar sora sa de un an a murit. Acum tot ce-i amintește de micuța Natalia este un desen de pe peretele din camera de cămin. 

Anișoara Negrei, studentă: “Am văzut-o cum arată, dar la moment nu am nicio poză, nu-mi amintesc nimic.” 

Pe tatăl său nu l-a văzut niciodată, iar mama nu-i poartă de grijă. Așa ca Anișoara trăiește din bursa studentească și din ajutorul social, suma care nu depășeste 3.000 de lei. Până acum, protezele le primea gratuit, fiind plătite de o asociație din Italia. Ce se va întâmpla mai departe, tânăra nu știe. 

Anișoara Negrei, studentă: “Până la 18 ani a fost gratuit, dar după 18 va fi cu plată. Noi vrem ca la anul să incercam din donații.” 

Anișoara învață la colegiul de ecologie, dar visul său este să devină actriță. Așa ca peste câțiva ani va merge la facultatea de arte.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării