main logo
565

Povestea unei femei din Ungheni care dezvoltă o afacere cu miros de flori

Florile sunt marea ei pasiune, iar pe parcursul anilor a reușit să transforme acest hobby într-o activitate care îi aduce venit și independență financiară.

Povestea femeii din Ungheni care dezvoltă o afacere cu miros de floriFoto: UN Woman

La 37 de ani, Corina Burlacu, din Ungheni, este o antreprenoare care depune eforturi zilnice pentru a-și dezvolta afacerea și pentru a oferi clienților nu doar buchete și compoziții florale, dar emoții și experiențe, transmite Știri.md.

În acest proces frumos, dar pe alocuri complicat, este susținută și ajutată de cei doi copii ai săi, care împart interesul pentru creație și artă.

Antreprenoriat „cu miros de flori”

De 4 ani, florăria „Corina”, din centrul orașului Ungheni, e un loc preferat de cei care adoră florile și mireasma lor.

Din dorința de a-și dezvolta afacerea, Corina Burlacu s-a înscris la programul pentru femei, organizat și implementat de Asociația Obștească „Făclia”, și a beneficiat de un grant. 

Pentru că, de cele mai multe ori, clienții doresc să procure, împreună cu flori, și baloane decorative, datorită ajutorului financiar primit, antreprenoarea va cumpăra și o butelie cu heliu, utilaj de care mare nevoie.

„În ultima perioadă, atunci când procură buchețele de flori, clienții întreabă și de baloane decorative. Această cerere m-a impulsionat să văd și altă direcție de dezvoltare a afacerii, anume cu baloane cu heliu, care sunt acum la mare căutare.

Pentru diferite evenimente, baloanele reprezintă un cadou complementar sau un accesoriu potrivit pentru decor. Ulterior, mi-aș dori să extind gama de produse pe care le-aș putea oferi clienților, dar voi vedea cum evoluează lucrurile, am multe planuri de dezvoltare a afacerii”, a mărturisit Corina Burlacu, antreprenoare, or. Ungheni.

În cadrul proiectului „Abilitarea Femeilor pentru Muncă Decentă și Viață Decentă”, Corina Burlacu va urma și un masterclass de utilizare corectă a buteliei cu heliu, unde va învăța inclusiv despre tipurile de materiale din care sunt produse baloanele.

„Decorațiunile florale, buchetele și compozițiile mi-au plăcut din copilărie. Am știut că la o anumită etapă voi dezvolta o afacere în acest domeniu. Mi-am făcut curaj și cu susținerea familiei am pornit spre această cale, deloc ușoară, dar plăcută.

Mă bucur enorm că voi avea oportunitatea să beneficiez de acest grant pentru femei și voi trece la altă etapă de business. Fiecare femeie merită să se dezvolte individual, să obțină succes și independență financiară. Aveți curaj!”, a spus Corina Burlacu, antreprenoare, or. Ungheni.

Proiectul „Abilitarea Femeilor pentru Muncă Decentă și Viață Decentă” este implementat în 12 localități din raioanele Ungheni și Cahul.

În cadrul inițiativei, participantele beneficiază gratuit de consiliere psihologică, coaching vocațional, mentorat în afacere, ghidare în carieră, angajare și o mulțime de posibilități de dezvoltare personală și profesională.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării