main logo
1616

Povestea tânărului fără mâini care și-a deschis o afacere în sat

Dizabilitatea nu este o piedică, iar acest lucru îl demonstrează Vasile Moraru din satul Chișcăreni, raionul Sângerei. Acum 11 ani el a rămas fără ambele mâini, acest lucru însă nu l-a oprit să viseze la un viitor prosper.

Povestea tânărului fără mâini care și-a deschis o afacere în sat

Tânărul și-a deschis o mică afacere în care împreună cu doi consăteni de-ai săi produce câteva tipuri de pavaje pentru curte, transmite Știri.md cu referire la tvc.md.

Ziua de 14 februarie este ziua în care s-a întâmplat nenorocirea. În anul 2008 pe 14 februarie Vasile a mers să câștige un ban, iar soarta a fost prea crudă cu el, mașina de balotat paie i-a smuls ambele mâini. Avea doar 19 ani și multe vise așteptau să fie realizate, dar în acea zi părea că totul s-a sfârșit. Peste un timp însă, tânărul nu s-a dat bătut, s-a căsătorit, iar astăzi se poate mândri și cu o afacere proprie – un atelier în care produce pavaj.

Ce-i drept, fără ambele brațe, tânărul nu prea poate face multe lucruri, de obicei îi ghidează pe cei doi angajați ai săi, și transportă pavajul într-un loc special destinat acestor materiale de construcție.

Vasile nu prea preferă să vorbească despre problema sa de sănătate. Spune însă că nu-i este ușor, iar protezele pe care le are nu îi sunt de ajutor. Cu răbdare și mult efort însă le reușește pe toate.

În afacerea pe care o are, Vasile spune că atât el, cât și cei cei doi muncitori ai săi depun multă dăruire. De asemenea, angajații spun datorită lui Vasile au și ei un loc de muncă, iar de clienți nu duc lipsă.

Vasile a fost crescut mai mult de bunica sa, care i-a oferit și încăperea unde și-a deschis atelierul. Ea ne-a spus că atât ea, cât și întreaga lui familie au reacționat cu bucurie atunci când au auzit că vrea să-și câștige propria bucată de pâine cu forțele proprii. De asemenea, cu lacrimi în ochi, bătrâna spune că nu va uită niciodată seara în care tatăl lui Vasile i-a dat vestea că nepotul său a rămas fără brațe.

În același timp, bătrâna spune că i se rupe inima de milă atunci când Vasile nu poate de unul singur să mănânce sau să facă alte lucruri.

La 30 de ani, cu familie, un copil și fără ambele mâini, Vasile își pune speranța în propriile forțe și în afacerea pe care o dezvoltă. De ceva vreme, pe lângă pavajul pe care îl produce, a început și fabricarea burlanelor. De la stat… are o pensie de doar … 230 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării