main logo
2534

Povestea preotului care trăiește în peșteră la Orheiul Vechi

De 13 ani trăiește izolat de restul lumii. Vorbim despre călugarul Efimie, care și-a găsit liniștea sufletească într-o peșteră de la Orheiul Vechi și locuiește singur acolo.

Povestea preotului care trăiește în peșteră la Orheiul Vechi

Spune că nu are nevoie de nimic altceva decât de rugăciuni, lumânări și credință, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Cine ar crede ca în secolul 21 există oameni care trăiesc izolat de restul lumii. Peștera Orheiului Vechi ascunde povestea unui călugăr sihastru.

Înainte de a se muta în peșteră, acesta s-a dedicat familiei și profesiei de electrician. 

Acum 13 ani a făcut cea mai importantă alegere din viața lui și a schimbat patul confortabil din casa din Chișinău pe patul din stâncă. Aici nu are decât un țol și veșmintele de pe el. 

Recent, călugărul a devenit personajul unui proiect fotografic, numit „24 de poze în 24 de zile”, prin care a fost ilustrată viața sihastrului.

În era tehnologiilor, e greu să rămâi neobservat când ai un asemenea mod de viață. Așa că, zilnic, numeroși turiști îi calcă pragul pentru a vizita peștera. În ultimii ani, călugărul ajută biserica ridicată pe stânca din Orheiul Vechi, vânzând lumânări.

Anterior, în chiliile din peștera de la Butuceni locuiau 15 călugări, care spre deosebire de călugărul Efimie, evitau absolut contactul cu oamenii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării