main logo
15390

Povestea gravidei care a fost vindecată în R. Moldova: Am văzut Iadul

Pentru fiecare respiraţie, o basarabeancă însărcinată în şapte luni a dus o luptă între viaţă şi moarte.

Povestea gravidei care a fost vindecată în R. Moldova: Am văzut Iadul

Deşi a fost la un pas să-şi piardă nu doar copilul, ci şi propria viaţă, femeia nu a cedat nicio secundă în faţa virusului, iar iadul din secţia de terapie intensivă nu a îngenunchiat-o, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md.

Dorinţa de viaţă i-a adus, într-un final, două teste negative şi speranţa că îşi va ţine pruncul în braţe. Ieri a fost externată, iar medicii se pot mândri că este prima femeie însărcinată din Republica Moldova care a învins forma severă a noului coronavirus. Urmăriţi un reportaj în exclusivitate realizat de Sabina Hirianov şi Dumitru Lupu.

Cu o voce încă tremurând şi cu ochii umezi, tânăra descrie iadul la care a fost supus corpul ei, unde prinde viaţă un băieţel. După acutizarea simptomelor, femeia, în vârstă de 28 de ani, a chemat ambulanţa şi a ajuns, într-un final, la Spitalul Republican din Chişinău în stare critică, unde a fost confirmată prezenţa virusului.

Femeia povesteşte că în secţia de terapie intensivă a spitalului era un adevărat front de luptă, atât pentru medici cât şi pentru pacienţi. Într-o seară a văzut cum un bolnav nu mai putea respira, iar medicii nu se puteau apropia să-l intubeze pentru că nu mai aveau echipament de protecţie.

„Acolo lumea non-stop intubează, tuşeşte, lumea nu poate respira, acolo cu adevărat am văzut Iadul”, spune pacienta.

Femeia spune că a plâns continuu de frică pentru viaţa ei şi a bebeluşului. Dar cel mai mult s-a gândit de unde s-a contaminat, întrebare care a rămas fără răspuns.

Medicii spun că forma de virus contactată de tânără a fost una severă. Au externat-o ieri şi acum se bucură de reuşita lor, care este un licăr de speranţă pentru viitor, fiind vorba de prima femeie însărcinată din Republica Moldova care a reuşit să învingă boala, într-o formă severă.

Acum, după două teste negative la prezenţa noului coronavirus, viitoarea mamă spune că nu îşi doreşte decât să lăse acest coşmar în urma ei. Pentru asta, însă, urmează o lungă perioadă de recuperare.

În final, are un singur mesaj pentru toţi cei care cred că aşa ceva nu li se poate întâmpla tocmai lor.

Potrivit datelor oficiale oferite de ministerul Sănătăţii din Republica Moldova, 17 femei însărcinate au fost confirmate cu virusul COVID-19 dar unele surse din sistemul sanitar spun că doar la o maternitate din Chişinău ar fi internate peste 20 de gravide care suferă de această boală. Până acum, încă o femeie însarcinată a mai fost tratată şi vindecată de Covid 19, dar ea a avut o forma uşoară a bolii. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării