main logo
734

Povestea fermierului din Bardar cu peste 100.000 de flori

Un an în urmă, „mica Olandă” de la Bardar, raionul Ialoveni, era acoperită de zăpadă, iar familia Luchița, se uita neputincioasă pe fereastră.

În acest weekend, când am mers să văd cu ochii mei lanul de lalele, l-am găsit pe Vasile Luchița în mijlocul lanului său de la marginea satului, înconjurat de oameni. Făcea buchete doritorilor, pe care le vindea la prețuri simbolice, scrie bani.md.

Cât am stat de vorbă cu Vasile Luchița, mașinile nu conteneau să se apropie. Una venea, alta se ducea. Bărbați, femei, copii, toți se plimbă nestingherit printre rândurile de lalele.

„Noi nu punem plată la intrare. Oamenii vin, se fotografiază, se bucură și cumpără lalelele cu un leu floarea. Prin asta ei ne mulțumesc”, spune, îndreptându-și spatele, nea’ Vasile.

Mai în glumă sau mai în serios, fermierul spune că uneori, și-ar lua lalelele și ar fugi să se ascundă, la câți oameni vin să îi viziteze lanul: „Pentru mine este un stres. Eu am venit la marginea satului ca să am liniște. Câteodată, mă gândesc să-mi iau lanul și să fug de aici”.

Draft:102258
Draft:102258
Draft:102258


Citiți continuarea pe bani.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării