main logo
1819

Povestea elevei de culoare din Bălți, care vrea să ajungă celebră

Ciocolățica mea! Așa o numește Angela Puha pe fiica sa Kate, în vârstă de 10 ani.

Povestea elevei de culoare din Bălți, care vrea să ajungă celebră

Este de culoare și are două naționalități – nigeriană după tată și moldoveancă după mamă. I-a cucerit deja pe mulți dintre noi defilând pe podium, dansând și cântând, transmite Știri.md cu nordnews.md.

Vrea să ajungă pe marile scene ale lumii, așa precum Rihanna sau Beyonce.

„S-a născut în 2011 și a fost anul în care prințul Charles s-a căsătorit cu Kate. Și de asta am numit-o în cinstea lui Kate Middleton… Păpușica mea, ciocolățica mea”, a spus Angela Puha, mama lui Kate.

Acum, mama și fiica locuiesc în Bălți. Angela Puha își amintește cu emoții de perioada de sarcină, mai ale că micuța Kate a fost un copil mult așteptat.

„Da, eu am rămas foarte emoționată pentru că este un copil târziu, totuși am născut tocmai la 35 de ani, și ea este unica. Când am aflat că o să fiu însărcinată și când știam că o să am o fată deosebită, am avut niște emoții extrem de mari și sunt foarte fericită”, a mai adăugat mama.

Odată ce a aflat că este însărcinată, Angela a revenit din Canada, unde lucra la o fabrică de confecții. La naștere, copila arăta cu totul altfel.

„Eu am născut-o prin cezariană și mi-au adus-o tocmai a doua zi. Când mi-au adus-o i-am spus doamnei că fata nu e a mea, că era de culoare albă. S-a născut cu o culoare a pielii albă și cu părul drept. Nu avea păr cum îl are acum, creț. Când m-am întors acasă și am făcut prima ei băiță, părul s-a făcut creț, a fost foarte interesant”, a povestit mama lui Kate.

„O minune a naturii”, așa o numesc majoritatea oamenilor când o văd pe Kate pentru prima dată. Însă, nu întodeauna a fost așa. La grădiniță, Kate a înțeles ce înseamnă să fii discriminată.  

„Se uită la mine de parcă m-a văzut prima dată”, a spus Kate.

„Este o fire ușor adaptabilă. Au fost careva probleme la criteriul ei de culoare, dar am trecut peste ele ușor. Nu o atacă nimeni verbal, avem numai avantaje că are culoarea pielii mai întunecată. Noi ne-am obișnuit deja”, a mai spus Angela Puha.

La doar zece ani ai săi, Kate practică gimnastica, face canto și modelling.

„Mi-a fost foarte greu. Dacă nu faci o poziție corectă a mâinilor, îți poate spune să o faci încă odată. Lumina bate în ochi când te fotografiază și nu vezi”, a spus Kate.

„Mi-au dat un trofeu de la steluța Bălțiului 2021. – Și ți-a plăcut? – Da! – Și tu dormi cu el? – Da. – Și cum îl cheamă? – ZVEZDUN, ha ha ha”, a povestit Kate.

Kate se poate lăuda și cu o voce de excepție, iar orele de canto o ajută să se perfecționeze.

Cel mai mult timp îl petrece la școală și în sala de gimnastică, acolo unde a fost întâlnită cu brațele deschise.

„Eu am acceptat-o pe ea din prima clipă în care am văzut-o. Eu pe ea o numesc „ciocolata mea”. Noi avem niște relații mai mult decât antrenor și gimnastă. Ea foarte bine contactează cu copiii, copiii o iubesc. Are prietene aici foarte bune”, a spus Valentina Mihai, antrenoare de gimnastică și aerobică artistică.

Angela Puha crede că societatea noastră mai are un pic de lucru la capitolul discriminare, dar este îmbucurător faptul că lucrurile au luat deja o direcție corectă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării