main logo
1175

Posturile TV asociate lui Șor, fără licență: PSRM vrea demisia lui Gavrilița

Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) se arată indignat, după ce Comisia Situații Excepționale (CSE) a decis retragerea licenței posturilor TV afiliate lui Ilan Șor.

Posturile TV ale lui Șor, fără licență: PSRM vrea demisia lui GavrilițaColaj Stiri.md

„Absolut nemotivat, încălcând grav normele internaționale și legislația Republicii Moldova, regimul Maiei Sandu face o curățare a mass-media din țara noastră și instituie o cenzură politică totală, în interesul partidului de la guvernare. Luarea unei asemenea decizii prin intermediul Comisiei pentru Situații Excepționale este o acțiune de nihilism juridic”, se arată în comentariul PSRM, transmite Știri.md.

În acest sens Partidul Socialiștilor a solicitat comunității internaționale în mod repetat „să nu ignore astfel de încălcări evidente ale normelor democratice. Lipsa de reacție înseamnă complicitate”.

Totodată, PSRM a făcut „apel la toată societatea moldovenească, partidele politice, organizațiile publice și de apărare a drepturilor omului să-și unească eforturile pentru a se opune dictaturii regimului”.

În context, socialiștii mai amenință guvernarea și cu instanța.

„Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, care conduce Comisia pentru Situații excepționale, trebuie demisă. Toate deciziile ilegale, neconstituționale ale Comisiei vor fi contestate și anulate în instanță”, menționează PSRM.

Citește și: CSE a decis retragerea licenței posturilor TV afiliate lui Ilan Șor

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării