main logo
483

Poșta Transnistriei: Pierderi de milioane din cauza Poștei Moldovei

„Poşta Transnistriei" suferă anual pierderi de milioane din cauza că Moldova nu doreşte să compenseze cheltuielile pentru prelucrarea, transportarea şi livrarea coletelor poştale ce vin în regiune, susţine şeful interimar al serviciului de comunicaţii al autoproclamatei RMN, Vladimir Beleaev.

Poșta Transnistriei: Pierderi de milioane din cauza Poștei Moldovei

Potrivit agenţiei Infotag, el a declarat pentru presa transnistreană că în relaţiile dintre operatorii poştali este general acceptat un anumit sistem de decontări reciproce, transmite Știri.md. 

Partea care transmite celeilalte mai multe trimiteri poştale decât primeşte trebuie să compenseze cheltuielile celui de-al doilea operator ce ţin de procesarea acestor trimiteri poştale, deoarece acest operator este nevoit să cheltuiască mijloacele proprii pentru ca scrisorile şi coletele să ajungă la destinatarul final.

„Fiecare operator creează o anumită sarcină pentru celălalt. Dacă expediem în Moldova şi în străinătate o anumită cantitate de trimiteri poştale, noi trebuie să compensăm cheltuielile operatorului din Moldova pe care le suportă pentru procesarea acestei corespondenţe scrise. Şi invers. Când Moldova ne trimite corespondenţa poştală pentru distribuire, este obligată să ne ramburseze cheltuielile legate de distribuirea acesteia. Acest lucru este stabilit în actele Uniunii Poştale Universale", a spus Beleaev.

Potrivit lui, în relaţia dintre "Poşta Transnistriei" şi "Poşta Moldovei", situaţia este de aşa natură încât "traficul de trimiteri poştale către RMN din Moldova şi alte ţări este de zeci de ori mai mare decât numărul trimiterilor poştale din Transnistria în Moldova şi în alte ţări".

"Astfel, "Poşta Transnistriei" este nevoită să livreze corespondenţa poştală primită locuitorilor republicii pe cheltuiala proprie, deoarece până acum nu a fost încheiat niciun acord cu privire la compensarea cheltuielilor reciproce între operatori", a spus şeful serviciului, menţionând că, dacă situaţia se va schimba, atunci se va putea vorbi despre o stare mai stabilă a "Poştei Transnistriei".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării