main logo
537

Post de televiziune, avertizat de CCA pentru agitație electorală

Consiliul Audiovizualului a emis luni un avertisment postului de televiziune Jurnal TV pentru agitaţie înainte de începerea campaniei electorale.

Post de televiziune, avertizat de CCA pentru agitație electorală

Potrivit agenţiei Infotag, decizia a fost luată în baza sesizării Partidului Democrat (PDM), care a menţionat că mai mulţi candidaţi din opoziţie au participat la emisiuni în direct la Jurnal TV, TVC 21 şi N4.

În cadrul şedinţei Consiliului s-a menţionat că moderatorul emisiunii de la Jurnal TV nu a făcut observaţii oaspeţilor săi cu privire la interzicerea campaniei electorale înainte de începerea campaniei electorale.

Jurnal TV, într-o scrisoare adresată Consiliului, a răspuns plângerii PDM că toate părţile în lupta politică au dreptul la replică, dar nimeni nu a venit cu o cerere în acest sens. 

Conducerea postului de televiziune mai consideră că plângerile Partidului Democrat sunt o încercare de a exercita presiuni şi de a influenţa politica editorială.

Moderatoarea emisiunii „Glavnoe" de la postul de televiziune TVC 21, Lilia Buracovschi, a remarcat la şedinţă că plângerea privind participarea vicepreşedintelui „Partidului Nostru", Dmitri Ciubaşenco, este neîntemeiată, deoarece el a fost invitat la emisiune înainte de a se înregistra în calitate de concurent electoral.

Aminttim că Consiliul Audiovizualului a avertizat la 14 ianuarie postul de televiziune TVC 21 pentru agitaţie înainte de începerea campaniei electorale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării