main logo
2111

Porumbul fiert, la mare căutare. Care este preţul unui ştiulete

În pieţele din Capitală a apărut porumbul pentru fiert. Vânzătorii spun că recolta din acest an este mult mai mică, din cauza ploilor abundente.

Porumbul fiert, la mare căutare. Care este preţul unui ştiuleteFoto: publika.md

Pentru un știulete, doritorii trebuie gata să scoată din buzunare de la şase până la 12 lei, în funcţie de dimensiunea produsului şi piaţa de unde îl procură. Totuși, cumpărătorii se lasă așteptați, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Petru Sîmbur comercializează porumb la Piaţa Centrală din Capitală, pe care îl aduce tocmai de la Cantemir. Potrivit lui, primii știuleți sunt crescuţi în seră. Pe zi, el vinde până la 300 de bucăți.

''Acesta este sortul Boston, zaharat. Acum îl vindem cu 10 lei, porumbul este crescut în seră, cel de pe câmp va apărea mai târziu, peste două săptămâni.

- Cumpărători aveţi sau sunt mai puţini din cauza că este scump?

- Sunt care cumpără, sunt care mai aşteaptă să fie mai ieftin'', a spus comerciantul, Petru Sîmbur.

Pe Ecaterina Butear am întâlnit-o la piaţa agroalimentară de la Ciocana. Aceasta a venit tocmai de la Călăraşi ca să-şi vândă roada.

''Îl vând cu cinci şi şase lei. Mai ieftin nu putem să-l dăm, deoarece el greu creşte.

- Roada cum este?

- Mai slabă. Anul acesta a fost şi ploi puternice, îngheţuri şi secetă'', a spus comercianta, Ecaterina Butear.

La piaţa din sectorul Buiucani era un singur comerciant de porumb, care îi vindea cu 12 lei bucata.

''Cum sunt vânzările?

Mai slabe decât în alţi ani. Preţul este mai scump decât anul trecut. Anul trecut în această perioadă îl vindeam cu 7,8 lei anul acesta cu 10,12 lei'', a spus comerciantul, Serghei Şuşu.

Cumpărătorii spun că preţurile sunt cam pipărate, dar cu pofta nu te pui.

''Preţurile sunt pipărate.

- Dar poftele?

- Îs bune. Pentru copii mai mult am cumpărat''.

''Cumpăr pentru a doua oară. Plătesc atâta cât trebuie, deoarece este munca omului''.

Reprezentanţii ANSA atenţionează populaţia să fie atentă la prepararea legumelor, deoarece condițiile climaterice au favorizat dezvoltarea "buhei fructificațiilor", un dăunător periculos pentru mai multe culturi agricole. Pentru prepararea porumbului dulce, specialiştii recomandă ca acesta să fie fiert cel puţin 15 minute.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării