main logo
3001

Popescu a venit cu un apel către Sandu și Stoianoglo: Ce propune

Fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a venit cu un apel public către Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, de a lansa o discuție substanțială despre cum văd ei viitorul Republicii Moldova.

Popescu a venit cu un apel către Sandu și Stoianoglo: Ce propuneColaj: Știri.md

„Pe data de 3 noiembrie, ne vom hotărî direcția pentru anii ce urmează. În următoarele 12 zile este esențial să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat - ce propun candidații pentru viitorul nostru comun și cum vor implementa ceea ce promit. Toți avem emoții, iar discuțiile despre cine este de vină și despre formatul dezbaterilor pot deveni, evident, emotive, dar sunt lucruri cel puțin la fel de importante pe care ar trebui să le discutăm și nu avem mult timp”, a declarat Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

Acesta a menționat că este important și firesc să se ceară mai multe detalii, nu doar despre obiective și aspirații, ci și despre modalitățile pe care le vor atinge ambii candidați.

„Întrebările mele, pe partea de politică externă, bloc 1, sunt următoarele:

1. Cum intenționați să dezvoltați relațiile cu România?;

2. Ce viziune aveți asupra relațiilor cu Ucraina?;

3. Care este viziunea dumneavoastră asupra relației cu Uniunea Europeană?;

4. Cum vedeți viitorul relațiilor Moldovei cu Rusia?”.

De asemenea, Nicu Popescu a făcut un apel către toți cei cărora le pasă de viitorul Republicii Moldova.

„Să formuleze întrebări relevante pentru cei doi candidați: juriști, economiști, experți în politici sociale, de securitate și sănătate. Acesta este momentul nostru de a obține claritate și de a ne asigura că viitorul Moldovei este pe mâini bune. Vom reveni cu alte întrebări pe parcurs, fiind responsabilitatea noastră să ascultăm, să punem întrebări și să ne asigurăm că fiecare candidat oferă soluții clare și realizabile”, a precizat fostul ministru.

De menționat că Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se vor duela în turul II al alegerilor prezidențiale. În urma alegerilor, Maia Sandu a venit cu propunerea către Alexandr Stoianoglo de a organiza o dezbatere politică.

La scurt timp, și Alexandr Stoianoglo a declarat în cadrul unui briefing de presă că dorește să discute cu Maia Sandu, însă pe o platformă neutră.

Citește și:

Maia Sandu acceptă condițiile de dezbateri propuse de Alexandr Stoianoglo

Gonța a acceptat să modereze dezbaterile dintre Stoianoglo și Sandu

Stoianoglo acceptă dezbaterile cu Maia Sandu. Când și unde vor avea loc

Dezbaterile Sandu vs. Stoianoglo: Consiliul de Presă, împotriva lui Gonța

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării