main logo
3761

Pomul de Crăciun din Chișinău, inaugurat. Ion Ceban: 2024 să fie mai bun

Locuitorii și oaspeții Capitalei se vor putea bucura timp de mai bine de două săptămâni de cel mai mare Târg de Crăciun din R. Moldova, inaugurat ieri, 23 decembrie în Piața Marii Adunări Naționale.

Pomul de Crăciun din Chișinău, inaugurat. Ion Ceban: 2024 să fie mai bunFoto: Ion Ceban/Facebook

Cu tradiționala numărătoare inversă, luminițele de pe bradul din centrul Capitalei au fost aprinse sub aplauzele a mii de moldoveni adunați în inima Chișinăului, transmite Știri.md.

„Am urat tuturor sărbători frumoase în familie, sărbători cu bună voie, sărbători în care trebuie să avem grijă unul de altul, să ne cerem scuze atunci când știm că am greșit, să sunăm pe cei apropiați, să le spunem cuvinte bune, să sunăm părinții, să sunăm bunicii, copiii, să-i sunăm pe cei care sunt acasă sau sunt departe, undeva peste hotarele țării. Să știm că suntem uniți. Să aveți bunăstare în casele dumneavoastră. Să vă crească și să vă bucure cei mici. Să vă trăiască și să vă bucure cei dragi”, a declarat edilul Capitalei la ceremonia de deschidere.

La concert au participat Corala „Vocile Primăverii”, Ansamblul de violoniști „Divertisment”, pianiștii Iurie Mahovici și Anatol Lapicus, ETHNO REPUBLIC by Marcel Ștefăneț cu Nelly Ciobanu, Cornelia Ștefăneț, Natalia Gordienko, Geta Burlacu, DARA, „Brio Sonores”, Aurel Chirtoacă, Adrian Ursu, Ion și Ruxanda Rață, Cristina și Sofia Scarlat, Viorica Lupu și Ansamblul folcloric „Opincuța”.

Seara a fost încheiată de cu un program excepțional de Crăciun susținut de invitatul special din România – Ștefan Bănică Junior.

De menționat că în perioada 23 - 24 decembrie și 29 - 30 decembrie, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni, cu produse agroalimentare locale și apicole, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului, pe aleea adiacentă străzii Pușkin.

Meșterii populari vor participa la Târgul cu articole meșteșugărești și de artizanat desfășurat în zilele de 23-25 decembrie. Evenimentul va fi organizat în Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului”, adiacent Porților Sfinte.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării