main logo
672

Pompierii moldoveni, în rol de Moș Crăciun pentru copiii nevoiași

S-au deghizat în Moș Crăciun, și-au îmbrăcat autospecialele în straie de sărbătoare și au pornit să le aducă picilor din familii nevoiașe spiritul sărbătorilor de iarnă.

Pompierii moldoveni, în rol de Moș Crăciun pentru copiii nevoiași

Vorbim despre pompierii din țară care au lansat tradiționala Caravană de Crăciun. Înainte de a porni la drum însă, au făcut o tură pe străzile Capitalei și și-au etalat autospecialele decorate cu ghirlande și luminițe în Piața Marii Adunări Naționale, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Vedeta caravanei din acest an a fost autospeciala pompierilor de la Glodeni. Aceștia și-au decorat vehiculul cu un cap de mistreț împăiat.

Petru Butnariuc, pompier: „Anul acesta e anul porcului și am decis să punem un brad și un cap de mistreț. Un an nou cât mai bun”. 

Iar pompierii de la Criuleni s-au dezbrăcat de echipamentul obișnuit și s-au deghizat în Moș Crăciun sau Alba ca Zăpada.

„Caravana o facem pentru copii și mai ales pentru familiile vulnerabile, o atmosferă de sărbătoare. Câte o bomboană, o vorbă bună și la mulți ani la toată lumea”.

„Facem acest eveniment pentru a aduce zâmbet pe fața oamenilor”.

Drumul celor 20 de autospeciale, care participă la caravana din acest an, a început din Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde s-au adunat mai mulți locuitori ai Capitalei cu picii lor.

„Prima dată sunt la așa eveniment, e foarte frumos, sunt și eu fericit”.

„Se simte că au lucrat foarte mult, arată mișto. Într-adevăr sunt mulți copii care nu cunosc sărbătoarea de Crăciun și plusurile pe care le aduce”.

„- Ce ai văzut aici? -Moș Crăciun și pompierii!- Vrei să fii pompier? - Da!”

Anul acesta la caravana pompierilor s-au alăturat și câțiva șoferi pasionați de off-road, membri ai clubului Tera-Valahia. Și ei și-au decorat SUV-urile de sărbătoare.

Valeriu Vieru, președintele clubului Tera-Valahia: „Vrem să aducem bucurie copiilor, bucurie tuturor celor care vin să vadă aceste bijuterii pe roți. Toți din stradă stăteau cu telefoanele și filmau”.

Unii au pornit la drum împreună cu copiii lor.

„Am venit împreună cu echipa Tera-Valahia, mi se pare o idee foarte bună de a ajuta copiii neajutorați, care nu au posibilități să se îmbrace, să meargă la școală ca și alți copii”.

Salvatorii au mers cu daruri la copiii internați la Institutul Oncologic din Capitală, după care au pornit prin raioane să le aducă spiritul sărbătorilor de iarnă și micuților din familiile social-vulnerabile. În unele case ei vor instala și detectoare de fum.

Mihail Harabagiu, șef IGSU: „Vrem să venim cu luminițe în casele oamenilor, dar totodată să venim și cu securitate. Ne-am mobilizat am decorat autospecialele și pornim la drum”.

Caravana pompierilor este deja o tradiție și se organizează pentru al 3-lea an consecutiv. La finalul campaniei, care se va încheia la sfârșitul lunii ianuarie, un juriu va desemna cea mai frumoasă autospecială decorată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării