main logo
300

Pompierii au instalat detectoare de fum în șapte localități ale țării

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a instalat recent detectoare de fum în șapte localități din raioanele Dondușeni, Drochia, Criuleni și Dubăsari.

Pompierii au instalat detectoare de fum în șapte localități ale țării

Angajații IGSU au instruit peste 200 de persoane, proprietari a locuințelor la capitolul respectarea normelor antiincendiare în utilizarea surselor de încălzire, transmite Știri.md.

Acțiunile pompierilor au avut loc în contextul continuării Campaniei Naționale „O casă protejată o viață salvată”. 

Potrivit specialiștilor mai multe familii din localitățile Dondușeni, Ochiul Alb raionul Drochia, Rîșcova și Zaicana, raionul Criuleni, dar și satul Pârâta raionul Dubăsari au beneficiat de detectoare de fum, care au fost instalate de salvatori în locuințe. 

Aceștia le-au vorbit oamenilor despre pericolul incendiilor, dar și despre reacționarea corectă în caz de declanșare a semnalului sonor a detectoarelor. 

Mai mult, pompierii au îndemnat oamenii să nu încalce regulile antiincendiare și să stingă focul din sobe pe timp de noapte. 

Potrivit datelor IGSU în 2018 în Republica Moldova au avut loc 1378 incendii în care au decedat 76 persoane, totodată în perioada indicată au avut loc 44 cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon în care au decedat 18 persoane. 

Datorită Campaniei Naționale O casă protejată – O viață salvată lansată de IGSU, 2738 de oameni au beneficiat de instalații de prevenire a cazurilor de intoxicații, iar 3093 de detectoare au fost instalate în gospodăriile din Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării