main logo
328

Pompe și convertizoare de frecvență noi, instalate la CET

Trei pompe noi și cinci convertizoare de frecvență vor fi instalate de către Termoelectrica la Centrala Electrică cu Termoficare, sursa întâi, în cadrul lucrărilor de modernizare planificate.

Pompe și convertizoare de frecvență noi, instalate la CETFoto: ipn.md

Va fi modernizată și pompa de alimentare a cazanului din cadrul sursei întâi, care este în funcțiune din 1976, se menționează într-un comunicat, transmite Știri.md.

Potrivit comunicatului, lucrările sunt desfășurate pe etape și presupun demontarea unor componente masive vechi și instalarea echipamentelor noi.

Directorul general al Termoelectrica, Veaceslav Eni, spune că scopul acestor lucrări este de a obține economii de circa 30% la consumul de energie electrică. 

De asemenea, se urmărește extinderea duratei de exploatare și sporire a nivelului de siguranță a funcționării sistemului întreg.

Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea Eficienței SACET”, finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. 

Acestea urmează să fie finalizate la sfârșitul anului, fără a fi afectat procesul de producere a energiei electrice și termice prin cogenerare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării