main logo
305

Polonia va aloca 247.000 de euro pentru instruirea salvatorilor din Moldova

Guvernul Poloniei va aloca 247.000 de euro pentru instruirea salvatorilor şi pompierilor din Moldova pentru acordarea primului ajutor medical calificat.

Polonia va aloca 247.000 de euro pentru salvatorii din MoldovaFoto: dse.md

Miercuri a avut loc ceremonia oficială dedicată înmânării certificatelor de absolvire primilor salvatori instruiţi în cadrul unui proiect în acest sens, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, la ceremonie a participat şi Ambasadorul Poloniei în Moldova, Bartlomiej Zdaniuk.

În discursul său, secretarul de stat al MAI, Ianuş Erhan, a specificat importanţa colaborării cu colegii din Polonia, menţionând proiectele susţinute de Uniunea Europeană, care oferă perspective pentru implementarea şi realizarea unei vieţi sigure pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Şeful adjunct al IGSU, Sergiu Golovaci, a menţionat că realizarea proiectului reprezintă un pas important în alinierea Moldovei la standardele Uniunii Europene prin transferul de cunoştinţe de la o ţară membră UE, cum este Polonia, prevăzut de angajamentele Republicii Moldova privind realizarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Proiectul tinde să consolideze şi să dezvolte competenţele de prim ajutor în rândul pompierilor şi salvatorilor prin preluarea bunelor practici ale partenerilor polonezi şi prin utilizarea echipamentului donat de reprezentanţii Poloniei în valoare de peste 57 mii euro. În total, activităţile proiectului sunt estimate la peste 247 mii euro, bani oferiţi de Ministerul Afacerilor Externe Polonez prin intermediul Programului "Polish Aid".

Salvatorii au fost instruiţi la capitolul primul ajutor calificat de către formatorii "Ordinului medical maltez din Polonia". În cadrul proiectului, care a dura până pe 31 decembrie 2020, urmează a fi instruiţi în total 120 de salvatori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării