main logo
4087

Polițistul care sare la bătaie la consăteni: Colegii s-au autosesizat

După ce un polițist ar fi luat la pumni mai multe persoane, inclusiv pe un bărbat cu probleme locomotorii, și totul din cauza că aceștia i-ar fi întrerupt antrenamentul, oamenii legii s-au autosesizat.

Polițistul care sare la bătaie la consăteni: Colegii s-au autosesizat

„La 7 iulie curent, Poliția din Briceni a documentat cazul respectiv prin prisma art. 440 din Codul contravențional și art. 274 din Codul penal.

Totodată a fost inițiată și o anchetă internă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor”, se arată în nota informativă a Poliției, transmite Știri.md.

„La începutul lunii septembrie, în spațiul public a fost postată o secvență video de la sfârșitul conflictului din 7 iulie curent, unde polițistul aplică forța fizică asupra unui participant la conflict, care îl numește indecent.

Video-ul respectiv la momentul constatării faptelor pe caz nu a fost prezentat agentului constatator.

Imediat după apariția postării din 15 septembrie, conducerea Inspectoratului General al Poliției s-a autosesizat pentru verificarea repetată a circumstanțelor și aprecierea acțiunilor persoanei vizate în secvența video în conformitate cu legislația și Statutul disciplinar al polițistului.

Inclusiv, Procuratura raionului Briceni s-a autosesizat și urmează să verifice legalitatea acțiunilor agentului constatator, dar și a tuturor subiecților pe caz”, mai precizează oamenii legii.

Știri.md amintește că scene rupte parcă dintr-un film de acțiune pe un stadion din satul Grimăncăuți, raionul Briceni, au apărut în spațiul public.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării