main logo
1362

Polițistul care a împușcat un tânăr, condamnat la 12 ani de închisoare

Polițistul Ion Cojocaru, cercetat pentru omor intenționat într-un dosar deschis după ce, pe 21 iunie 2018, a împușcat un tânăr la o piscină din Hâncești, a fost condamnat la 12 ani de închisoare prin cumul de pedepse.

Polițistul care a împușcat un tânăr, condamnat la 12 ani de închisoareFoto: jurnal.md

Polițistul va mai trebui să achite 300.000 de lei despăgubiri morale familiei tânărului împușcat, dar și 20.000 de lei prejudicii juridice, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Totodată, instanța a decis încetarea cercetării penale în privința proprietarului piscinei, Amir Rabi, om de afaceri din Israel.

Amintim că tragicul incident a avut loc într-un centru de agrement din orașul Hâncești, pe 21 iunie 2018. 

Trei tineri, printre care fiul fostului deputat PDM, Anatolie Zagorodnîi, și fiul adoptiv al șefului adjunct al Inspectoratului de Poliție Hâncești ar fi intrat fraudulos pe teritoriu privat, pentru a se scălda în piscină.

Aceștia au fost surprinși de către proprietarul centrului de agrement, care a cerut implicarea șefului adjunct al Direcţiei Poliție Criminală a Inspectoratului de Poliție Hâncești, Ion Cojocaru. 

Ofițerul ar fi efectuat câteva împușcături în aer, dar și în direcția tinerilor, care încercau să părăsească în grabă piscina. Unul a fost rănit și a murit peste câteva ore, la Spitalul Raional Hâncești.

A doua zi, ofițerul de poliție și proprietarul zonei de odihnă au fost reținuți. Ulterior, proprietarul piscinei a fost plasat în arest la domiciliu, iar pe marginea acestui caz o fost pornit un dosar penal pentru omor intenționat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării