main logo
651

Polițiștii, în alertă: 78 de mașini furate de la începutul anului

De la începutul anului 2021, Poliția a înregistrat 78 de cazuri de răpiri auto și 30 de cazuri de furturi din automobile.

Polițiștii, în alertă: 78 de mașini furate de la începutul anului

Datele au fost prezentate de către Inspectoratul de Poliție Bălți, transmite Știri.md.

Potrivit informației, urmare a intervenției Poliției, din numărul de infracțiuni comise, pe 99 infracțiuni au fost stabiliți autorii.

Polițiștii atenționează că una dintre cauzele principale care favorizează săvârșirea acestor infracțiuni este neglijența proprietarilor acestor unități de transport.

Pentru a preveni comiterea unor asemenea fapte vă prezentăm câteva cauze şi condiţii care favorizează acest gen de infracţiuni:

1. neglijenţa posesorilor de autovehicule, cu ocazia parcării şi asigurării acestora;

2. în multe cazuri, posesorii de autoturisme parchează mașinile în locuri neamenajate, nepăzite şi neiluminate, ceea ce favorizează activitatea hoţilor;

3. aici se încadrează şi posesorii "care uită" la vedere în interiorul maşinii lucruri tentante precum: genţi tip "Diplomat", telefoane mobile, tehnici electronice, poşete de damă;

4. autoturismele lăsate descuiate şi chiar cu cheile în contact ori din cauza unor defecţiuni sunt lăsate pe perioade îndelungate de timp în diferite locuri de unde pot fi tractate sau dezmembrate;

6. neasigurarea autoturismului cu dispozitiv antifurt;

7. este important de reținut că orice sistem electronic de alarmare poate fi binevenit.

”Spărgătorii vor profita de fiecare clipă pe care o manifestaţi prin neglijenţă în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră, dar mai mult interes în protecţia bunurilor ce le deţineţi vă scuteşte de neplăceri.

Primii care pot lua măsuri privind reducerea riscului comiterii acestor furturi sunteţi chiar dumneavoastră”, atenționează oamenii legii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării