main logo
849

Polițiștii din Căușeni, cu ochii pe șoferi și pietoni: Purtați mască

În vederea respectării prevederilor Hotărârii Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, angajații Poliției continuă activitățile de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infectării cu noul tip de virus COVID-19.

Polițiștii din Căușeni, cu ochii pe șoferi și pietoni: Purtați mascăFoto: captură video

În acest context polițiștii din Căușeni informează cetățenii despre pericolele și consecințele pe care le are virusul COVID-19 asupra sănătății, transmite Știri.md cu referire la Studio-l.md.

Totodată, în timpul patrulărilor prin curțile blocurilor de locuit, din automobilele de serviciu sunt difuzate mesaje sonore informative cu privire la măsurile de siguranță. 

Marți dimineața două echipaje de polițiști au înfăptuit razii pe teritoriul raionului Căușeni, verificând respectarea măsurilor epidemic. Oamenii legii au efectuat un filtru la intrarea în oraș, iar conducătorii auto au fost stopați la rând și verificați dacă au dezinfectante, măști și dacă transportul public de pasageri respectă numărul de călători din microbuze.

Polițiștii din Căușeni au verificat toate categoriile de șoferi, inclusiv taximetriștii și conducătorii camioanelor marfare. Oamenii legii nu au ezitat să intre în autoturisme și să verifice dacă sunt luate toate măsurile de profilaxie COVID.

Șoferii care au traversat sud-estul țării se pare că nu s-au supărat că au fost trași pe dreapta și afirmă că nu evită să poarte masca chiar la volan și să dezinfecteze periodic autovehiculele.

Călătorii din transportul public afirmă că deja au obosit de aceste reguli, iar șoferii n-ar trebui stopați atât de des.

În urma inspectării polițiștii au relevat încălcări care au fost admise din partea cetățenilor privind nerespectarea măsurilor de prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice impuse de către autoritățile statului. Oamenii legii spun că orice persoană fizică sau juridică, pentru sfidarea regulilor impuse ce pun în pericol sănătatea publică, este pasibilă de răspundere contravențională sau penală.

În acest context Poliția vă îndeamnă să țineți cont de următoarele recomandări: 

- purtarea corectă a măștii;

- evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, zone de trafic intens, zone de recreere; 

- păstrați distanța față de celelalte persoane;

- purtați masca de protecție în toate spațiile publice deschise și închise, în special în transportul public. Masca trebuie să acopere gura și nasul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării