300
1
Polițiștii de patrulare desfășoară operațiunea Pietonul
300
1

Polițiștii de patrulare au demarat operațiunea „Pietonul”, pe segmentele de drum unde se produc cele mai multe accidente rutiere cu implicarea pietonilor.

Un anunț în acest sens a fost făcut de Inspectoratul Național de Patrulare, transmite Știri.md.

"Pe perioada desfășurării acesteia se pune un accent aparte pe informarea pietonilor despre cum să traverseze corect și în siguranță strada.

Părinții sunt atenționați despre cât de importanți sunt ei, ca și exemplu, pentru copii în deprinderile corecte de comportament în stradă; vârstnicii sunt informați că drumul nu se traversează și scurtează la dorință, amplasarea trecerilor pietonale fiind bine analizată; tinerilor și copiilor li se vorbește despre faptul că la trecerile pietonale dirijate de semafor așteptăm culoarea care ne permite trecerea, nu traversăm în fugă și nu stăm cu ochii în telefon", se arată în comunicatul INP.

De menționat că în primele 7 luni ale acestui an, în țară s-au produs 479 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, în care 51 de persoane au decedat și 447 au fost traumatizate. 

Din numărul total de accidente, în 220 de cazuri pietonii au fost accidentați în timp ce traversau strada pe trecerile pietonale, iar 259 de accidente s-au produs în timp ce pietonii traversau strada neregulamentar.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter