main logo
341

Polițiștii de frontieră au donat sânge de ziua lor profesională

Peste 500 de angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova (IGPF) au donat astăzi sânge în contextul celebrării Zilei polițistului de frontieră european, marcată anual pe 25 mai.

Polițiștii de frontieră au donat sânge de ziua lor profesionalăFoto: border.gov.md

Campania a fost organizată pentru al patrulea an consecutiv în parteneriat cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui. Genericul acesteia este „Donează sânge și oferă de la inimă la inimă o picătură de viață. Sânge sigur pentru toți”, transmite Știri.md.

Startul acțiunii sociale a fost dat de mesajul de felicitare și încurajare din partea conducerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Donează sânge și oferă de la inimă la inimă o picătură de viață. Sânge sigur pentru toți. este genericul evenimentului care îndeamnă nu numai reprezentanții forțelor de asigurare a ordinii publice dar și a populației țării de a dona sânge. Campania este o măsură a realizării Planului de acțiuni în cadrul Programului național ”Securitatea transfuzională, autoasigurarea țării cu produse sanguine pentru anii2017-2021”.

Acțiunea s-a desfășurat în șapte centre de colectare a sângelui din Chișinău, Cahul, Edineț, Ungheni, Ștefan Vodă, Soroca și Cantemir.

Specialiștii susțin că donarea de sânge contribuie în particular la reducerea riscului de a avea atacuri cardiovasculare și de a face cancer. De asemenea, sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscul de paralizie și accident vascular se reduc cu 30%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării