170
0
Polițiștii de frontieră au donat sânge de ziua lor profesională
170
0

Peste 500 de angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova (IGPF) au donat astăzi sânge în contextul celebrării Zilei polițistului de frontieră european, marcată anual pe 25 mai.

Foto: border.gov.md

Campania a fost organizată pentru al patrulea an consecutiv în parteneriat cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui. Genericul acesteia este „Donează sânge și oferă de la inimă la inimă o picătură de viață. Sânge sigur pentru toți”, transmite Știri.md.

Startul acțiunii sociale a fost dat de mesajul de felicitare și încurajare din partea conducerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Donează sânge și oferă de la inimă la inimă o picătură de viață. Sânge sigur pentru toți. este genericul evenimentului care îndeamnă nu numai reprezentanții forțelor de asigurare a ordinii publice dar și a populației țării de a dona sânge. Campania este o măsură a realizării Planului de acțiuni în cadrul Programului național ”Securitatea transfuzională, autoasigurarea țării cu produse sanguine pentru anii2017-2021”.

Acțiunea s-a desfășurat în șapte centre de colectare a sângelui din Chișinău, Cahul, Edineț, Ungheni, Ștefan Vodă, Soroca și Cantemir.

Specialiștii susțin că donarea de sânge contribuie în particular la reducerea riscului de a avea atacuri cardiovasculare și de a face cancer. De asemenea, sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscul de paralizie și accident vascular se reduc cu 30%.

Citește și
article image
Silvicultorii din R. Moldova îşi sărbătoresc ziua...
0
82
article image
Sute de militari donează sânge: Andrei Năstase, printre...
0
346
article image
Lucrătorii medicali şi farmaciştii îşi sărbătoresc ziua...
0
270
article image
Cum a fost marcată Ziua profesională a CNA în Moldova
2
495