main logo
922

Polițiștii, cu ochii pe trotinete: Tot mai multe accidente, înregistrate

De la începutul anului au avut loc peste 60 de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor, în urma cărora, 51 de persoane au fost rănite. Potrivit oamenilor legii, circa 70% dintre accidente s-au produs din vina celor care au folosit trotinetele.

Polițiștii, cu ochii pe trotinete: Tot mai multe accidente, înregistrateImagine simbol

În acest sens, oamenii legii au inițiat o campanie pentru a-i responsabiliza pe acești participanți la trafic. Mai exact, ei vor supraveghea traficul și îi vor sancționa pe cei ce nu folosesc trotineta în mod corespunzător, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

Pe străzile Chișinăului e haos în lipsa unei educații corespunzătoare si a unui regulament clar de utilizare a trotinetelor. Multi dintre participanții la trafic nu sunt echipați corespunzător și nu respecta regulile elementare de circulație.

Astfel, începând cu 1 octombrie, polițiștii vor supraveghea traficul și îi vor sancționa pe cei ce nu folosesc trotineta în mod corespunzător.

„Deja avem documentați 410, dintre care 176 în stare de ebrietate. E o cifră destul de mare. Anul trecut am documentat în stare de ebrietate total - 86 de persoane. Anul acesta încă nu-i finisat. Echipament, zonele de deplasare, necedarea trecerilor pietonilor, semnificația indicatoarelor, semafoarelor. Toți angajații Poliției vor fi cu ochii pe dânșii”, a spus şeful adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Grigore Guzun.

Potrivit Codului Contravențional, cei care urcă în stare de ebrietate pe trotinete riscă o amenda de până la 25.000 de lei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării