main logo
11954

Polițiștii care susțin Guvernul Sandu, demiși din funcție

Biroul colonelului Macovei, cel care ieri a spus că va accepta autoritatea Parlamentului și se va sobordona noului Guvern, ar fi fost percheziționat în această dimineață.

Polițiștii care susțin Guvernul Sandu, demiși din funcție

Informația a fost confirmată de colonelul Anatolie Macovei, șeful Direcției a 6-a a Inspectoratului Național de Investigații, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

(9:35): În fața presei a ieșit un bărbat care s-a prezentat șef al direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigație. „E o subdiviziune specifică, merge vorba despre martori și alți participanți la proces, care declară date despre infracțiuni grave și deosebit de grave. Colegii mei, șapte la număr, au fost suspendați din funcții. Nu au fost deschise dosare, doar suspendați.

N-am știut că colegii o să facă declarația asta. E părerea colegilor, noi o respectăm, dar...”, a spus acesta.

(9:26): Din clădire au ieșit câteva persoane care au efectuat descinderea. Aceștia au sfătuit presa să se adreseze la serviciul de presă al IGP.

(9:16) „Ieri ați văzut declarațiile acestor polițiști. IGP a inițiat o anchetă de serviciu, imediat după asta a fost emis ordin prin care au fost demiși din funcție. Le-a fost adus la cunoștință ordinul, au semnat ordinele respective și au plecat”, a declarat Pînzari.

Reporter: „De ce au fost dați afară pe geam?”

Pânzari: „Este un scenariu construit pe emoții pentru a face un show mediatic. Aici sunt documente secrete. Odată ce s-au declarat în afara legii, și am hotărât că este un risc”, a spus Pânzari.

La fața locului a venit și șeful IGP, Alexandru Pînzari, dar și ministrul de Interne din Guvernul Sandu, Andrei Năstase.

(09:03) Un grup de mascați au venit la sediul insituției. Aceștia spun că au venit pentru a păzi instituția.

(08:59) Polițiștii de la Fulger ar dat buzna în clădirea instituției în această noapte. Angajații de la Direcția Protecția Martorilor a IGP, sectorul Botanica, ne-au comunicat că azi dimineață, când au venit la serviciu, au găsit angajații de la Fulger în birourile lor. Aceștia susțin că nu cunosc cum au intrat, dat fiind faptul că șeful instituției, Anatolie Macovei, nu le-a dat accesul.

(08:48:)  „Hurta nu cedează. Hurta a năvălit peste niște polițiști care nu se supun regimului”, a declarat ministrul de Interne, Andrei Năstase, care a venit și el la sediul instituției. Acestuia însă nu i s-a permis accesul în clădirea instituției.

Angajații au anunțat că au fost suspendați din funcție, după ce ieri și-au anunțat susținerea față de Guvernul Sandu și că se supun noii conduceri.

Amintim că ieri, colonelul Macovei a declarat că recunoaște noul Guvern condus de Maia Sandu. „Facem un apel către toți colegii să ne urmeze exemplul, ca să evităm ciocniri, dezordini în masă și altercații și să menținem ordinea publică”, a spus acesta ieri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării