main logo
5757

Poliția: Sună la 067112902 dacă știi că un șofer beat a urcat la volan

După ce în ultima perioadă au avut loc mai multe tragedii cauzate de șoferi beți, a fost lansată o linie telefonică destinată exclusiv sesizării Poliției cu privire la cazurile de conducere a automobilelor în stare de ebrietate.

Poliția: Sună la 067112902 dacă știi că un șofer beat a urcat la volan

067 112 902 - este numărul la care puteți sesiza poliția dacă știți că cineva conduce, în acest moment, în stare de ebrietate, transmite Știri.md.

„Dragi cetățeni, NU fiți indiferenți! Fiindcă indiferența încurajează încălcarea. Iar cineva drag vouă, din familie, prieteni sau colegi poate fi victima unui accident rutier grav, cauzat ca urmare a consumului de alcool. 

Dacă ești martor al unei tentative de conducere a automobilului sub influența alcoolului, anunță imediat Poliția și nu fi complicele unei tragedii, ci salvează viața șoferului, a pietonului întâlnit în cale sau a unei familii care se deplasează cu mijlocul de transport regulamentar”, se spune în îndemnul Poliției Naționale.

Astfel, sunați la numărul 067 112 902 dacă știți că a urcat la volan după ce a consumat alcool.

Știri.md precizează că, potrivit datelor oficiale, de la începutul acestui an, 3.751 de șoferi au fost prinși în stare de ebrietate la volan. Din cauza alcoolului, s-au produs în jur de 120 de accidente, în care și-au pierdut viața peste 30 de oameni. 

Legislația prevede amenzi de până la 25 de mii de lei, cu privarea dreptului de a conduce pentru un termen de până la patru ani sau anularea dreptului de a conduce mijlocul de transport. 

De asemenea, dacă fapta se va încadra în Codul Penal, atunci șoferii, până își restabilesc dreptul de a conduce, trebuie să treacă programul de probațiune, care include morga, lecții, care costă 4 mii de lei. 

De asemenea, va trebui să susțină, repetat, examenele auto.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării