main logo
3838

Poliția, pusă pe jar: Guvernul, Parlamentul și Președinția, minate

Două alerte cu bombă au pus pe jar ieri Poliția și Pompierii din întreaga țară.

Poliția, pusă pe jar: Guvernul, Parlamentul și Președinția, minate

Indivizi necunoscuți au sunat la numărul unic de urgență 112 și au comunicat că sediile Guvernului, Președinției și Parlamentului ar fi minate, transmite Știri.md.

Primul apel a fost înregistrat la ora 17:50, iar la scurt timp a fost și al doilea apel.

La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate care au încercuit imediat zona și au evacuat oamenii

În total au fost antrenate 2 grupe de cercetare penală din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, 2 grupe  de geniști ai Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, și 2 grupe din cadrul centrului chinologic.

În urma cercetărilor minuțioase efectuate de către polițiști, care au durat până la orele 00:50, nu a fost depistat nici un obiect care ar prezenta pericol.

Astfel în acest caz a fost inițiat un proces penal pentru examinarea cazului prin prisma art. 281„Comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul terorism” Cod Penal al Republicii Moldova. 

Se întreprind măsuri de investigații pentru stabilirea persoanei care a efectual apelul, conform legislaţiei în vigoare aceasta riscă amendă în mărime de la 27.500 la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Totodată, organele polițienești urmează sa stabilească prejudiciul material care a fost cauzat statului prin acțiunile culpabile ale faptașului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării