main logo
1671

Poliția: Iurii Luncașu figurează ca posesor a cel puțin 6 arme

Omul de afaceri Iurii Luncaşu, persoană de încredere a ex-liderului Partidului Democrat a Moldovei, Vlad Plahotniuc, şi-a pierdut viaţa după ce s-ar fi împuşcat în regiunea capului.

Poliția: Iurii Luncașu figurează ca posesor a cel puțin 6 arme

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a comunicat, duminică dimineaţă, Poliţia Buiucani, transmite Știri.md.

Potrivit oamenilor legii, la data de 17 august, ora 20:07, în Unitatea de Gardă de la şoferul omului de afaceri Babin Boris a parvenit înştiinţarea despre decesul angajatorului său.

Potrivit lui, aproximativ la ora 19:00, Iurii Luncaşu l-a telefonat, precum că voia să iasă în afara oraşului. Şoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncaşu, de unde l-a luat pe acesta şi s-au îndreptat spre drumul R-6 (Ialoveni-Durlesti). 

Iurii Luncaşu i-a cerut şoferului să oprească automobilul în câmp şi i-a dictat o notă cu următorul conţinut: "Căsuţă albă am cumpărat în 2017. Am fost investitor".

Omul de afaceri a spus că trebuie să se gândească ce să mai scrie şi cui să-i transmită nota. Ulterior, acesta a ieşit din autoturism pentru a lua o gură de aer şi în faţa şoferului s-a împuşcat în cap cu un pistol Astra de calibrul 6.35. Şoferul Babin Boris a sunat imediat la ambulanţă, medicii au constatat decesul.

"În Registrul de stat al armelor, Iurii Luncaşu figurează ca posesor a cel puţin şase arme. Motivul sinuciderii nu este, deocamdată, cunoscut", se relatează într-un comunicat al Poliţiei.

Iurii Luncaşu niciodată nu a fost o persoană publică, a preferat întotdeauna să rămână în "umbră". Cu toate acestea, în presă era numit unul dintre cei mai de încredere oameni ai ex-liderului PDM.

A fost considerat, de asemenea, un prieten al lui Plahotniuc, deoarece încă de la începutul anilor 2000 au gestionat afaceri împreună. În plus, acesta este şi cumnatul fostul lider democrat Vlad Plahotniuc. 

Mass-media a mai scris că Luncaşu a fost văzut în mod repetat cu Plahotniuc în Franţa şi Elveţia, unde Plahotniuc are un conac de aproximativ 30 de mil. de euro.

Omul de afaceri Iurii Luncaşu a fost preşedinte al Clubului Oamenilor de Afaceri "Interdependenţa" şi deţine acţiuni la SC "DENIR LUX" SRL, "PRIMPROF CONSTRUCT" SRL, "ACVILIN-GRUP" şi "GB & CO" SRL, cu afaceri în domeniul construcţiilor, import de mobilă, ţigări şi fabricarea vinului. 

El deţine oficial clădirile din perimetrul străzilor Timiş şi Bujorilor din Chişinău numite - "Casa albă".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării