main logo
396

Poliția de Frontieră, instruită cum să detecteze urmele infractorilor

Săptămâna aceasta, 16 inspectori din cadrul echipelor mobile ale Serviciului Vamal și ale Poliției de Frontieră și-au perfecționat abilitățile de detectare a urmelor lăsate de presupuși contrabandiști în apropiere de frontieră.

Poliția de Frontieră, instruită cum să detecteze urmele infractorilor

Cursul de instruire a fost organizat de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, în cadrul Programului Control al Exporturilor şi Securitatea Frontierei (EXBS), transmite Știri.md.

Lecțiile au fost ținute de experți ai Centrului de instruire al Serviciului Grăniceresc al Poloniei, care, la rândul lor, au beneficiat de un curs în acest domeniu în Statele Unite ale Americii.

Cursul de instruire a inclus atât sesiuni teoretice, cât și practice. Astfel, inspectorii echipelor mobile au învățat cum să depisteze și să urmărească urmele lăsate de persoane sau diferite tipuri de vehicule, care ar putea fi implicate în contrabandă cu diverse produse, inclusiv restricționate sau interzise.

Necesitatea consolidării capacităților analitice și operaționale ale echipelor mobile este determinată de contribuția adusă de acestea la combaterea contrabandei și a altor fraude vamale, în cea de-a doua linie de control. Doar în primele șase luni ale anului curent, echipele mobile ale Vămii au înregistrat 281 de cazuri de reținere a bunurilor de contrabandă, valoarea cărora se cifrează la peste 10,7 milioane de lei.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării