main logo
771

Poliția de Frontieră dezvoltă cooperarea cu Cehia în domeniul chinologic

Pe parcursul săptămânii curente, angajați ai Poliției de Frontieră se află într-o vizită în Republica Cehia, dedicată familiarizării și schimbului de bune practici în domeniul chinologic. Această inițiativă subliniază angajamentul Poliției de Frontieră de a îmbunătăți colaborarea internațională și eficiența în gestionarea echipelor canine.

Poliția de Frontieră dezvoltă cooperarea cu Cehia în domeniul chinologicFoto: Border.gov.md

Potrivit Poliției de Frontieră, în cadrul vizitei, polițistul de frontieră Serghei, însoțit de patrupedul său Foc, a participat direct la controalele de rutină ale mijloacelor de transport și bagajelor, alături de echipele mobile de la Serviciul Vamal al R. Cehia, transmite Știri.md. 

Această experiență a permis părții moldovene să observe și să învețe din cele mai avansate practici operaționale.

În paralel, polițistul de frontieră Vladimir a colaborat cu specialiștii cehi pentru a învăța și implementa cele mai bune practici în managementul structurilor chinologice. Accentul a fost pus pe preluarea tehnicilor și tacticilor de căutare cu câinii de serviciu, cât și pe aspecte esențiale din activitatea chinologică.

Vizita subliniază colaborarea excelentă dintre Poliția de Frontieră a Republicii Moldova și Serviciul Vamal din Republica Cehia, care a început în anul 2021 și s-a consolidat prin semnarea unui Memorandum de înțelegere în luna iulie 2023, la Chișinău.

Acest parteneriat continuă să aducă beneficii semnificative pentru ambele părți, promovând schimbul de experiență și perfecționarea profesională în domeniul chinologic.

Foto: Border.gov.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării