main logo
409

Poliția de Frontieră dezminte că ar fi interzis intrarea în țară a unor cetățeni

Poliția de Frontieră dezminte informațiile apărute în presă că ar fi interzis unor cetățeni ai Republicii Moldova și României să treacă frontiera, pe motiv că ar exista un consemn în privința acestora.

Poliția de Frontieră neagă interzicerea intrării în țară a unor cetățeniPoliția de Frontieră neagă că a interzis intrarea în țară a unor cetățeni

Astfel, cazul din data de 16 februarie, când a fost oprită intrarea unui microbuz pe teritoriul Republici Moldova, a vizat doar mijlocul de transport, nu și persoanele care se aflau în autovehicul. Acestora nu li s-a interzis intrarea în țară, având posibilitatea să traverseze frontiera oricând doresc, utilizând alte mijloace de transport, transmite Știri.md

Punctul de trecere a frontierei Leușeni este cu statut „rutier” și prin lege se interzice traversarea acestuia pe jos, „ca pieton”. Din acest motiv s-a recomandat persoanelor traversarea frontierei cu alt autovehicul. Poliția de Frontieră susține a respectat în acest caz toate prevederile legale și a acționat în deplină concordanță cu regulamentul privind trecerea frontierei de stat. 

Cât privește proprietarul autoturismului cu interdicție, acesta a fost îndrumat să ceară informații suplimentare de la autoritățile competente privind motivele pentru care interdicția a fost impusă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării