main logo
637

Poliţia britanică a dejucat 19 atentate teroriste de amploare în ultimii doi ani

Poliţia britanică a dejucat 19 atentate teroriste de amploare în ultimii doi ani. Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne, care spune că a fost vorba atât despre atacuri islamiste, cât şi despre cele plănuite de extremişti de dreapta.

Poliţia britanică a dejucat 19 atentate teroriste în ultimii doi aniFoto: shutterstock.com

Oficialul de la Londra a anunţat că guvernul îşi doreşte noi legi pentru prevenirea atentatelor, în contextul în care, susţine el, autorităţile se confruntă cu un număr tot mai mare de ameninţări teroriste, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Sajid Javid, ministrul britanic de Interne: „Această ţară este protejată de cei mai buni poliţişti, cele mai bune servicii de informaţii şi cei mai buni militari din lume.

În ultimii doi ani, ei au dejucat 19 atacuri teroriste de amploare, 14 dintre ele islamiste şi cinci motivate de ideologia extremei drepte. 

Vorbim, însă, doar de vârful aisbergului, fiindcă pentru fiecare atentat prevenit, alte câteva zeci nici nu au mai apucat să fie pornite. 

Cei mai mulţi oameni nu vor şti niciodată cât de mult ne protejează munca voastră excelentă, realizată în colaborare cu MI5.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării