main logo
591

Polei în Chișinău. Primăria: Intervenție cu 21 de autospeciale

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş privind circulația transportului public și combaterea ghețușului.

Polei în Chișinău. Primăria: Intervenție cu 21 de autospeciale

Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de odihnă.

În acelaşi timp, începând de la ora 05:00, Regia locativ-comunală a intervenit pe trotuare și căile de acces din intercartiere, cu 8 unități HACO și 7 tractoare cu sărărițe, fiind împrăștiate 41 tone de sare. 

De asemenea, 150 de muncitori au fost antrenați la curăţarea trotuarelor, a căilor de acces în interiorul curţilor blocurilor de locuinţe şi a staţiilor de aşteptare a transportului public.

Pe tot parcursul nopţii, ÎM Regia „Exdrupo” a intervenit la curăţarea străzilor din oraș și căile de acces spre suburbii, cu 21 de autospeciale.

În perioada menționată au fost împrăștiate 320 tone nisip și sare și 21 tone de lichid antiderapant. Responsabilii de la Î.M. „Exdrupo” dau asigurări că toate străzile din oraș sunt practicabile, cu excepția străzilor în pantă: Ganea și Timiș, pe care drumarii recomandă să fie colite.

Având în vedere prognoza meteorologică, care anunţă pentru următoarele 3 zile, posibile precipitații sub formă de lapoviţă şi temperaturi scăzute, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a convocat o şedinţă de lucru în vederea intervenției în perioada de referință. La şedinţă au participat pretorii de sector şi operatorii de salubrizare din cadrul administraţiei publice locale a municipiului Chişinău.

În context, Ruslan Codreanu a atenţionat pretorii de sector, Regia locativ-comunală și Regia „Exdrupo" să fie pregătite de intervenţie şi să acţioneze conform planului stabilit. 

Edilul a solicitat mobilizarea serviciilor municipale, pentru a asigura curăţarea trotuarelor, a căilor de acces în stațiile de așteptare, curțile de blocuri, pe străzile principale și pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane.

Primarul general interimar s-a referit şi la necesitatea informării repetate a agenţilor economici să cureţe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin.

Cetățenii sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04, în caz de pericol din cauza condițiilor meteo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării