main logo
744

PNUD finanțează construcția de bazine de acumulare a apei din precipitații

Producătorii agricoli înregistrați legal, asociațiile de fermieri sau reprezentanți ai mediului de afaceri din raioanele Cantemir, Criuleni, Hâncești, Leova și Ungheni pot depune dosare pentru finanțarea construcției bazinelor de acumulare a apei din precipitații.

Bazine de acumulare a apei din precipitații, finanțate de PNUD

Suportul financiar nerambursabil, în valoare de până la 30.000 de dolari este oferit de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Agenția Austriacă de Dezvoltare, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Pentru a primi finanțarea, solicitanții trebuie să exploateze terenuri agricole amplasate în locuri care oferă cele mai bune condiții pentru captarea apei din precipitații și să asigure o cofinanțare de 20% din investiția oferită, se arată într-un comunicat al PNUD Moldova.

O altă condiție de eligibilitate este aceea că terenurile propuse pentru a fi irigate din bazinele de acumulare a apei trebuie să aibă o notă de bonitate mai mare de 50 de puncte.

În perioada 2019 – 2022, în cele cinci raioane menționate vor fi create 15 bazine de captare și stocare a apei din precipitații, iar cinci posturi locale de pompieri din localitățile preselectate vor fi reabilitate și dotate cu tehnica necesară, se mai arată în comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării