main logo
2924

Ploi torențiale în Moldova: Echipele de intervenție sunt în teren

Ploi torențiale foarte puternice sunt prognozate de meteorologi timp de câteva zile. Precipitațiile au început în această dimineață, iar în acest context echipele de intervenție sunt în teren de serviciu.

Ploi torențiale în Moldova: Echipele de intervenție sunt în terenFoto: Primăria Chișinău

Primăria municipiului Chișinău atenționează că anumite străzi din Capitală ar putea fi închise, iar circulația unor unități de transport vor fi redirecționate sau suspendate temporar, transmite Știri.md.

Astfel, municipalitatea vine cu un apel către populație: „Să fie atenți când se află în afara locuinței, iar părinții să-și supravegheze copiii minori, pentru a preveni eventualele pericole provocate de fenomenele naturii”.

Totodată, cetățenii sunt îndemnați sa nu părăsească locuințele pe perioada căderii precipitațiilor dacă nu au necesitate extremă, iar pentru a preveni eventuale incidente, oamenilor le este recomandat să evite arborii bătrâni, inclusiv parcarea automobilelor sub aceștia. 

Este de menționat că serviciile municipale de profil sunt pregătite și vor interveni în teren după caz. 

Știri.md amintește că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă pentru întreg teritoriul țării. În intervalul 14 septembrie, ora 03:00 - 15 septembrie, ora 06:00, se prevăd ploi torențiale, izolat foarte puternice, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În acest context, Primăria municipiului Chișinău atenționează cetățenii să fie prudenți și să-și protejeze bunurile.

Citește și: Atenționările IGSU în contextul Codului portocaliu de ploi din Moldova

Citește și: Ploi puternice în Chișinău: Crengi rupte și mai multe străzi, inundate

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării