main logo
779

Ploi puternice în Moldova. Cum se circulă pe traseele naţionale

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi se va menține instabilitate atmosferică, iar în a doua parte a zilei izolat se prevăd averse puternice (15-20 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-18 m/s.

Ploi puternice în Moldova. Cum se circulă pe traseele naţionaleFoto: digi24.ro

Astfel, Inspectoratul Național de Patrulare atenționează conducătorii auto să fie prudenți la drum și atenți unde își lasă mașinile, transmite Știri.md.

Potrivit INP, pentru moment cad precipitații abundente pe traseul Chișinău-Hâncești, raionul Ialoveni și traseul Chișinău-Cimișlia, localitatea Gura Galbenei. 

Transportul circulă cu viteză redusă și există risc de accidente.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă conducătorilor auto:

- să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă;

- să reducă viteza cu care circulă;

- să păstreze o distanță mai mare între mașini;

- să evite acționarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare, astfel, păstraţi-vă calmul și nu blocaţi intersecţiile, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule şi faceţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare. 

Pentru a evita accidentarea unităților de transport vă îndemnăm să nu parcați sub copaci. Totodată, pietonii sunt rugați să traverseze strada doar prin locurile marcate corespunzător.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării