main logo
416

Ploi, lapoviță și polei în țară. Avertismentul salvatorilor pentru șoferi

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI avertizează populația despre condițiile meteorologice nefavorabile care se așteaptă în perioada 26 noiembrie începând cu ora 14:00 până la 27 noiembrie ora 06:00.

Lapoviță și polei în țară. Avertismentul salvatorilor pentru șoferi

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 26-27 noiembrie, se prevede ploaie, lapoviță, dar și polei izolat, transmite Știri.md.

Pe drumuri se va forma ghețuș. În seara zilei de 26 noiembrie și noaptea pe 27 noiembrie sunt prognozate precipitații puternice (cantitatea de precipitații va constitui 15-20 l/m2, iar stratul de zăpadă va constitui 10-15 cm). 

IGSU recomandă conducătorilor auto să fie foarte prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri.

Șoferii sunt îndemnați să asigure transportul personal cu pneuri de iarnă. 

Pentru a apela la timp la Serviciul 112 în diverse situații de risc este indicat ca telefonul mobil să fie încărcat.

Mai mult, pentru a evita producerea incendiilor, pompierii recomandă respectarea normelor antiincendiare în timpul rece a anului.

O atenție deosebită trebuie să fie acordată exploatării corecte a surselor de încălzire, dar și interdicției utilizării lichidelor ușor inflamabile în aprinderea focului în sobe și șemineuri.

Oamenii sunt rugați să țină cont de avertizări și mesajele autorităților pentru a preveni situațiile de risc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării