main logo
1683

Pledează nevinovat. Poliţistul care ar fi împuşcat mortal un tânăr, cercetat în arest

Şeful adjunct al poliţiei criminale din cadrul Inspectoratului raionului Hânceşti care, acum câteva zile, ar fi împuşcat mortal un tânăr, dar şi proprietarul piscinei în care s-a produs incidentul îşi vor petrece următoarele 30 de zile în izolator.

Poliţistul care ar fi împuşcat mortal un tânăr, cercetat în arest

Decizia a fost luată, astăzi, de magistraţii Judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Centru, la solicitarea Procuraturii Generale. Ambii acuzaţi au refuzat să facă declaraţii de presă, însă, potrivit anchetatorilor, ei pledează nevinovat, transmite Știri.md cu referire la prime.md.

Cei doi învinuiţi au fost aduşi pe rând în faţa magistraţilor şi nu au făcut comentarii înainte de şedinţa de judecată. După pronunţarea deciziei, însă, poliţistul a vrut să discute cu presa, dar escorta nu i-a permit.

Avocatul poliţistului a refuzat să ofere declaraţii, în timp ce apărătorul proprietarului centrului de agrement spune că acesta regretă cele întâmplate. 

"Este nevinovat. Nu a aplicat careva focuri pentru a omorî băiatul în cauză. În urma acţiunilor lui nu a suferit nicio persoană care se afla ilegal pe teritoriu", a afirmat avocatul proprietarului centrului de agrement, Tudor Chirtoacă.

Procurorii investighează cazul, pentru a stabili dacă poliţistul se afla sau nu în legitimă apărare.

"În cadrul efectuării investigaţiei până la moment au fost audiate mai multe persoane, inclusiv şi care au fost la faţa locului, careva date suplimentare nu vă pot comunica. Cum pledează ambii învinuiţi? Unica ce vă pot comunica este că nu îşi recunosc vina", a precizat procurorul Victor Cazacu.

Acum câteva zile, un polițist a împușcat mortal un tânăr de 20 de ani, pe teritoriul unei piscine din Hâncești. Victima, care s-a dovedit a fi fiul unui fost ofițer SIS, ar fi intrat, noaptea, ilegal pe teritoriul centrului de agrement, împreună cu doi amici, pentru a se scălda în bazin.

Proprietarul a chemat poliţia, iar la faţa locului a venit şeful adjunct al poliţiei criminale din cadrul Inspectoratului din Hînceşti care a tras câteva focuri în aer şi unul în direcţia tânărului. Acesta a decedat, ulterior, la spital.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, proprietarul piscinei şi poliţistul riscă până la 15 ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării