main logo
17546

Plecarea preoților de la Mitropolia Moldovei. Îndemnul Mitropolitului

Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a lansat un apel către toți preoții care au părăsit Mitropolia Moldovei, aderând la Mitropolia Basarabiei, cu un îndemn la pocăință.

Plecarea preoților de la Mitropolia Moldovei. Îndemnul MitropolituluiImagine simbol

Mai exact, după ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 23 aprilie, Mitropolitul Vladimir i-a îndemnat pe toți clericii care au părăsit Biserica Ortodoxă din Moldova să se pocăiască și să revină sub oblăduirea canonică a Mitropoliei Moldovei, transmite Știri.md.

„Constatăm cu durere și dezamăgire alegerea Sfinţiilor voastre de a părăsi calea pe care cu sfințenie ați jurat să o urmați. Această acțiune pune la îndoială seriozitatea angajamentului vostru față de vocația pastorală. Vă chemăm acum, nu doar să meditați asupra greșelilor comise, ci să vă pocăiți profund și să reveniți în sânul Bisericii. Așa cum învățăturile părintești ne îndeamnă, pocăința este singura cale spre reabilitarea spirituală și reintegrarea în comunitatea credincioșilor”, se arată în mesajul Mitropolitului Vladimir.

Înaltpreasfințitul a menționat că este inacceptabil ca unii clerici să întoarcă spatele Mitropoliei Moldovei și le-a recomandat celor care au aderat la Mitropolia Basarabiei să-și recunoască greșelile.

„Reveniți la jurământul vostru inițial și îmbrățișați din nou responsabilitățile pe care le-ați neglijat. Acesta nu este doar un îndemn, ci o necesitate stringentă pentru binele suprem al sufletelor pe care odinioară ați promis să le păstoriți. Fie ca exemplul Sfântului Apostol Petru, care după ce s-a lepădat de Hristos s-a pocăit cu lacrimi de căință și a fost reprimit de Mântuitorul, să vă inspire în această călătorie de reîntoarcere. Restabilirea voastră nu va fi doar o izbândă personală, ci o lumină de speranță pentru întreaga comunitate care vă așteaptă cu brațele deschise. Așteptăm cu nădejde neclintită reîntoarcerea voastră imediată în Sfânta noastră Biserică. Fraţilor, renunţaţi la orgolii și reveniți la starea de odinioară!”, se mai arată în mesajul Înaltpreasfințitului.

De menționat că, de la începutul invaziei rusești în Ucraina, zeci de preoți din R. Moldova au trecut de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării