main logo
5575

Platon și Cavcaliuc au fost dați în căutare internațională prin Interpol

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, dar și ex-șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, au fost dați în căutare internațională prin intermediul INTERPOL de către autoritățile de la Chișinău.

Platon și Cavcaliuc au fost dați în căutare internațională prin InterpolFoto: Deschide.md

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Viorel Țentiu, șeful Biroului Național Central Interpol din R. Moldova, transmite Știri.md.

Potrivit lui Țentiu, la finele săptămânii trecute cei doi au fost anunțați în căutare de către organele de drept din R. Moldova.

„Am înaintat solicitările din partea autorităților din R. Moldova de a-i anunța în căutare internațională pe Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc. În cazul lui Veaceslav Platon solicitarea este pentru arest și extrădare, iar în cazul lui Gheorghe Cavcaliuc este solicitată localizarea acestuia”, a precizat Țentiu.

Amintim că, controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, nestingherit de nimeni, a părăsit în luna iulie teritoriul R. Moldova. Acesta ar fi decolat de pe Aeroportul Internațional Chișinău la bordul unei aeronave spre Londra.

Deși figurează în mai multe dosare, Procuratura a solicitat anunțarea acestuia în căutare abia peste câteva săptămâni după fuga din R. Moldova.

Ce ține de Gheorghe Cavcaliuc, acesta, la fel, a fost surprins în capitala Marii Britanii. Actualul lider al PACE și fost șef adjunct al IGP este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

La data de 6 aprilie, în jurul orei 18:00, trei reprezentanți ai Partidului PACE în comun cu preşedintele oficiului teritorial al aceluiași partid au mers la domiciliul lui Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului Sângerei.

Aflându-se la intrare în gospodăria acestuia, l-au stropit cu verde de briliant, provocându-i arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Aceștia și-au motivat acțiunile prin faptul că Tutunaru s-a vaccinat împotriva COVID-19 înaintea lucrătorilor medicali, fără să-și aștepte rândul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării