main logo
3832

Platon rămâne în țară: Procuratura refuză să-l întoarcă în Ucraina

Procuratura Generală a respins solicitarea de întoarcere a omului de afaceri Veaceslav Platon în Ucraina și de extrădare în Federația Rusă.

Platon rămâne în țară: Procuratura refuză să-l întoarcă în UcrainaFoto: radiochisinau.md

Decizia a fost luată după ce Procuratura Generală a examinat demersurile parvenite de la Procuraturile Generale ale celor două state, transmite Știri.md.  

"Având în vedere că inculpatul Platon deține cetățenia Republicii Moldova și își ispășește pedeapsa penală pe cauza pe care a fost condamnat, și în același timp, este vizat în alte dosare pe care urmărirea penală este în desfășurare, iar în lipsa lui ar putea fi încălcat termenul rezonabil al cercetărilor și, în consecință, s-ar leza drepturile și interesele părților vătămate, Procuratura Generală nu poate satisface demersurile colegilor din Ucraina și Federația Rusă, ambele fiind respinse", se arată într-un comunicat. 

Amintim că printr-un demers, procurorul general al Ucrainei a solicitat întoarcerea lui Veaceslav Platon în Ucraina pentru efectuarea procedurilor legale privind adoptarea unei decizii finale în ce privește solicitarea Republicii Moldova de extrădare a acestuia. 

Pe 11 decembrie 2019 Procuratura Generală a Federației Ruse a expediat un demers prin care solicita extrădarea numitului pentru a fi tras la răspundere penală pentru o serie de infracțiuni grave, comise pe teritoriul Rusiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării