1056
0
Platon: Am încercat să cumpăr Kroll 2. Mi s-a cerut 20 de mii de dolari
1056
0

Omul de afaceri, Veaceslav Platon, spune că a încercat să cumpere raportul Kroll 2. Reprezentanți din Procuratura Anticorpuție au cerut pentru copia acestuia 20 de mii de dolari, a spus Platon în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

„Am încercat să cumpăr raportul Kroll. Am plătit doar avansul. În total mi s-a cerut circa 20 mii de dolari pentru copia raportului. Bani ceruți de un angajat al Procuraturii Anticorupție”, a spus Veaceslav Platon, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Întrebat de unde are liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, acest raport, Platon a menționat că acest lucru nu este clar.

Precizăm că Veaceslav Platon urmează să fie audiat de către Comisia de anchetă privind furtul miliardului. Anunțul a fost făcut de către președintele Comisiei, Alexandru Slusari.

Asta după ce, tot în cadrul interviului, Platon a declarat că autorii fraudei bancare sunt deputatul Ilan Șor și Serghei Iaralov, omul de încredere al fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. De asemenea, în schemă ar fi fost implicat Sergiu Albot din cadrul Partidului Șor, cât și ex-președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Menționăm că la data de 4 iulie, Comisia parlamentară de anchetă privind furtul miliardului a publicat raportul Kroll 2, însă procurorul General, Eduard Harunjen, a spus că în raport sunt foarte multe informații eronate și cifre omise. Mai mult decât atât, dânsul spune că la PG nu există nicio listă a beneficiarilor finali ai fraudei bancare.

Amintim că pe 20 aprilie 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter