main logo
469

Platformele pentru colectarea deșeurilor din Capitală, în proces de modernizare

Peste 300 de platforme pentru colectarea deșeurilor din Capitală vor fi modernizate, iar alte zece platforme subterane urmează a fi construite până la finele anului curent, în zonele în care se adună cele mai multe deșeuri.

Platformele pentru colectarea deșeurilor, în proces de modernizarePlatformele pentru colectarea deșeurilor, în proces de modernizare

Acțiunile se desfășoară în cadrul unui proiect lansat la inițiativa Direcției generale locativ-comunală și amenajare, cu sprijinul Fondului Ecologic Național.

Solicitat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției, Vasile Efros, a declarat că este vorba despre un proiect în valoare de 25 de milioane de lei lansat încă în 2016. Acesta urma să se încheie anul trecut, însă alocarea banilor din Fondul Ecologic Național a durat. Astfel, până în prezent s-a reușit modernizarea a circa 200 de platforme, iar până la sfârșitul anului vor fi modernizate altele 300 și construite cele zece platforme subterane.

Funcționarul propune și elaborarea unui studiu de fezabilitate cu privire la necesitatea sortării deșeurilor menajere. Totodată, se propune amenajarea unei stații de compostare a deșeurilor vegetale, precum și valorificarea proiectului PNUD „Orașe verzi pentru Moldova” care prevede construcția unei stații de brichetare din masă lemnoasă. În perspectivă, funcționarul spune că DGLCA ia în calcul și amenajarea unei stații de reciclare a deșeurilor din construcții și demolări.

Vasile Efros susține că Direcția pe care o reprezintă își propune pentru perioada următoare să extindă serviciul de colectare a deșeurilor în toate suburbiile capitalei. În opinia sa, este necesară aprobarea regulamentului privind organizarea serviciului de salubrizare cât mai curând de Consiliul municipal Chișinău. 

Tot Consiliul urmează să delimiteze și să aprobe zonele de amenajare și salubrizare în curțile blocurilor de locuit și să transmită aceste zone în folosința asociațiilor de locatari așa încât ei să le întrețină.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării