main logo
1188

Platforma DA cheamă la proteste: Petroliștii depășesc orice linie roșie

Liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandr Slusari, cere convocarea urgentă a ședinței Comisiei Economie, Finanțe și Buget pentru audierea șefilor de la ANRE și Consiliului Concurenței.

Platforma DA cheamă la proteste: Petroliștii depășesc orice linie roșieFoto: știri.md

Asta după ce prețul la carburanți din nou a crescut, în această dimineață. Slusari deja a expediat o sesizare către președintele Comisiei, transmite Știri.md.

”Pe fundalul haosului guvernamental companiile petroliere trec orice linie roșie. Chiar dacă există un raport al Consiliului Concurenței despre acțiuni multiple concertate ale acestor companii, petroliștii din nouă recurg la acorduri de cartel, fiind încrezuți că din nou rămân nesancționați.

A avut loc a șasea majorare a prețurilor la carburanți în ultimele 4 luni. Din nou, absolut nejustificată în contextul cotațiilor internaționale ale țițeiului. Încă o lovitură sensibilă pentru economia țării, în special pentru agricultură.

Este sfidarea crasă a bunului simț în ideea majorării veniturilor petroliștilor în ajunul modificării metodologiei de calculare a prețului minimal la produsele petroliere.

Cetățenii au tot dreptul și chiar ar trebui să iasă la proteste. Platforma DA cere categoric să fie URGENT convocată ședința Comisiei Economie, Finanțe și Buget pentru audierea ANRE și Consiliului Concurenței în vederea stabilizării situației pe piața petrolieră”, a declarat deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării