main logo
385

Planurile Primăriei pentru gheretele care au invadat străzile Capitalei

De anul viitor, toate gheretele din Capitală ar putea avea acelaşi design, iar în parcuri vor fi amplasate cel mult două şi nu până la zece cât este în prezent.

Planurile Primăriei pentru gheretele care au invadat străzile Capitalei

Despre această iniţiativă a anunţat primarul interimar, Ruslan Codreanu, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.  

Gheretele ar putea fi confecţionate din banii primăriei şi oferite în arendă agenţilor economici. Şi pentru că încă mai apar chioşcuri în locuri interzise, funcţionarii care le-au autorizat vor fi sancţionaţi disciplinar sau chiar demiși din funcţii. 

O comisie din cadrul primăriei a evaluat starea gheretelor, iar raportul a fost făcut public. S-a constatat că multe buticuri au primit autorizaţii, deşi au fost amplasate în locuri interzise.

Cea mai gravă situaţie este în sectoarele Râşcani şi Ciocana. Totodată, de la începutul sezonului estival au fost evacuate 98 de chioşcuri.

"Parcă este o cifră impunătoare, dar noi am făcut o constatare. Pe unele străzi principale, în prezent, sunt totuşi multe gherete, tonete, rulote amplasate. Pe bulevardul Mircea Cel Bătrân sunt amplasate 82 de gherete, iar pe bulevardul Moscovei 86 de gherete", a spus șef al Direcției Asistență Juridică, Bogdan Valeriu.

"Constat că unii angajaţi ai primăriei nu au înţeles mesajul clar dat de conducerea primăriei că numărul de gherete trebuie să scadă şi continuă mai departe să semneze scheme de prelungire, amplasare şi reamplasare a gheretelor", a spus primarul-interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Rusan Codreanu spune că funcţionarii care se fac responsabili de această situaţie vor fi sancţionaţi.

"Voi propune comisie sancționarea persoanelor responsabile. Nu este o amendă pecuniară sunt sancţiuni administrative până la eliberare", a spus primarul-interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

În acelaşi timp, autorii raportului au propus primarului-interimar, ca de anul viitor, toate gheretele să aibă un design unic, iar amplasarea lor să fie monitorizată mai strict. Ruslan Codreanu susţine că are deja soluţii în acest sens.

"A fost lansată şi ideea ca noi să le confecţionăm din banii propriii şi să le dăm în arendă agenţilor economici, ca să avem venituri din această activitate. Să fie una maxim două în zonele verzi", a spus primarul-interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

În municipiul Chişinău sunt amplasate aproximativ trei mii de gherete.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării