main logo
2640

Planul de 500.000 lei: Dodon riscă să doboare un record al lui Timofti

Președinția Republicii Moldova caută un agent economic de la care să procure cutii pentru distincții de stat. În total, urmează a fi cumpărate peste trei mii de cutii, pentru care urmează să fie cheltuit jumătate de milion de lei.

Planul de 500.000 lei: Dodon riscă să doboare un record al lui TimoftiFoto Simbol

Conform informațiilor din licitație, este prevăzută achiziționarea a 450 de cutii pentru cel mai înalt premiu de stat „Ordinul Republicii”, restul banilor vor fi cheltuiți pentru medalii și alte premii onorifice, transmite Știri.md cu referire la tvc.md.

Cutiile vor putea fi livrate în maxim 30 de zile din momentul semnării și înregistrării contractului,  care este valabil până pe 31 decembrie curent.

Agenții economici interesați pot depune ofertele în perioada 4 – 10 octombrie curent. Licitației este  preconizat pentru data de 11 octombrie.

De la independență încoace, s-au oferit foarte multe distincții de stat. Mircea Snegur a emis 104 ordine ale Republicii, Petru Lucinschi – 49, Vladimir Voronin timp de opt ani cât s-a aflat la conducerea țării a emis 74 de ordine ale Republicii. Mihai Ghimpu, timp de un an – 133, Nicolae Timofti, timp de 4 ani a emis 270 de distincții.

Purtătorul de cuvânt al șefului statului, Carmena Sterpu, a remis un comunicat la solicitarea reporterilor noștri, în care se menționează că, ”cea mai recentă suplinire a stocului de cutii capitonate pentru distincția de stat „Ordinul Republicii” a fost efectuată în anul 2010. 

În scopul suplinirii rezervelor, începând cu anul 2017, în bugetul instituției prezidențiale au fost planificate resurse financiare în acest sens. 

Astfel, au fost inițiate mai multe concursuri, doar că niciun operator economic nu a manifestat interes, din cauza lotului mic solicitat. 

Prin urmare, pe data de 17 septembrie 2019, Aparatul Președintelui Republicii Moldova a reinițiat procedura de achiziție publică, numărul de 500 de unități pentru distincția de stat „Ordinul Republicii” fiind determinat de necesitatea motivării operatorilor economici de a se înscrie în concurs și de a propune un preț  rezonabil.”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării