1059
1
Planul B: Cum să salvezi corect victimele accidentelor rutiere
1059
1

De la începutul acestui an, în Republica Moldova au fost înregistrate în jur de 2.000 de accidente rutiere, în care și-au pierdut viața peste 200 de persoane, iar alte câteva sute au fost rănite.

În legătură cu acest fapt, cea de-a doua ediție a proiectului Point.md „Plan B" este dedicată regulilor de acordare a primului ajutor victimelor accidentelor rutiere.

„Ne-am confruntat de multe ori cu faptul că martorii accidentelor rutiere nu știu cum să procedeze corect în asemenea cazuri. 

În mod instinctiv, aceștia încearcă să scoată victimele din mașină cât mai curând posibil, dar, foarte des, prin acțiunile lor, agravează mai tare situația celor care se află în habitaclul autoturismului avariat. 

Pentru ca fiecare cetățean al țării noastre să cunoască, ce trebuie de făcut în astfel de situații, am filmat acest videoclip. În el, am demonstrat o listă întreagă de acțiuni și felul cum trebuie întreprinse", spune Polscin Dumitru, instructor de prim ajutor în situații de urgență.

Reamintim, proiectul „Plan B" a fost lansat în cadrul programului de informare a publicului cu privire la regulile de conduită în situații extreme.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter