863
0
Planul B: Cum să salvați o persoană de la înec și să-i oferiți primul ajutor medical
863
0

Odată cu startul sezonului estival, începe și perioada scăldatului în piscină, lacuri, iazuri, râuri sau mare, care sunt din ce în ce mai aglomerate.

Dar, din păcate, acest lucru crește și riscul de accidente în locurile de scăldat. Nivelul de pericol în sezonul estival rămâne întotdeauna ridicat, în special pentru copii, transmite Știri.md.

Doar anul trecut, în bazinele acvatice din Moldova s-au înecat 72 persoane, 14 dintre care au fost minore. 

Însă, dacă s-ar întreprinde la timp măsurile necesare, victimele înecului ar putea fi salvate. În cazul acestor situații de urgență, „Plan B” vă vine în ajutor.

În noua ediție a proiectului special „Plan B” vă vom explica cum să salvați o persoană de la înec și cum să-i acordați primul ajutor victimei, care a fost scoasă din apă și este inconștientă. Dmitri Polșcin, instructorul de prim ajutor în situații de urgență, a luat un interviu de la salvamarul profesionist Dmitri Dovganiuc și de la freediver-ul profesionist Dmitri Voloșin.

 Dmitri Dovganiuc, reprezentantul serviciului de salvatori ai lacului din parcul „Valea Morilor”, a vorbit despre tehnica corectă de salvare a unei persoane care se îneacă.

 Dmitri Voloșin, freediver-ul profesionist, a oferit sfaturi despre metodele de relaxare și economisire a oxigenului în timpul înotului, despre evitarea crampelor și despre metodele de ieșire din vârtejurile de apă.

Proiectul special „Plan B” a fost lansat în cadrul programului de informare a populației cu privire la regulile de conduită în situații extreme.

Pentru a afla mai multe detalii despre cum să salvați o persoană de la înec și cum să-i acordați primul ajutor victimei, vizionați filmulețul de mai jos:

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter